Читај ми!

Здравко Кузмановић: Влаховић је играч који ће направити разлику

Бивши репрезентативац Србије Здравко Кузмановић говорио је о нашој репрезентацији и шансама у Катару за Радио Београд. Кузмановић је са репрезентацијом одиграо 50 утакмица.

Уочи утакмице између Србије и Швајцарске, као идеални саговорник, Кузмновић је учествовао у специјалном издању емисије ''Спортски журнал'' на Радио Београду. 

Бивши репрезентативац није крио емоције. 

"Ово је велика и битна утакмица. Обе екипе могу да се квалификују у следећи круг и свако сваког може да избаци. Биће то сигурно емоционално јака утакмица. Пошто сам изабрао да играм за своју Србију и сада навијам за нашу земљу и ту наравно немам дилему. Искрено се надам да ћемо се пласирати у наредни круг", уверен је Кузмановић.

Фудбалер који је са репрезентацијом одиграо 50 утакмица је у одличним односима са нашим интернационалцем из Роме, Немањом Матићем. Недавно су се чули и заједно кометнарисали наступе Србије у Катару.

 "Немања и ја смо причали о свему, обојица мислимо да имамо много добру репрезентацију и квалитет за осмину финала. Надамо се да ћемо то и учинити", закључио је некадашњи фудбалер везног реда.

Везни ред ривала, није се много променио у односу на прошли мундијал. 

"Нема пуно разлике у екипи Швајцарске од пре четири године и данас. Задржали су играче и квалитет, примају мало голова јер играју добру одбрану и у важним утакмицама увек одраде добру припрему, што су доказали у мечевима против Италије, Шпаније и многих других. Биће нам много тешко, али се надам најбољем. Швајцарци ипак имају континуитет на свим великим такмичењима, а играчи им играју у највећим европским клубовима", истакао је Кузмановић.

Прокоментарисао је досадашњи наступ изабраника селектора Драгана Стојковића и апострофирао једног играча који нам може олакшати посао против Швајцарске.

"Првих 60 минута смо одлично играли против Камеруна, повели са 3:1 и касније смо пали. То не сме да се дешава против Швајцарске. Са њима морамо играти у истом ритму свих 90 минута. Не бих ништа мењао што се тиче нашег састава у односу на тај меч са Камеруном у првих сат времена сусрета. Једино се надам се да ће Влаховић бити спреман за ову утакмицу, јер је Душан играч који доноси разлику. Видећемо, надам се да су момци спремни и да ће тренер донети праве одлуке о саставу," закључио је Здравко Кузмановић.

 

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара