Читај ми!

Бранко Смиљанић: Убеђен сам у пролаз и историјски успех

Фудбалски тренер Бранко Смиљанић и уредник спортске редакције Радио Београда Владе Радичевић за РТС су говорили о Светском првенству и шансама Србије у одлучујућем мечу са Швајцарском за пласман у осмину финала.

Истакли су да су оптимистични по питању меча са Швајцарском који се игра вечерас од 20 часова, а директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а.

"Најбитнија информација коју смо добили од селектора је да су се фудбалери опоравили и да су спремни за меч вечерас. Сви прогнозирају да ће селектор Пикси играти са двојицом нападача и да ћемо се вратити оном стилу игре из квалификација", истиче Радичевић.

Бранко Смиљанић поручује да нам недостаје много тога, али да сматра да ће Пикси добро изабрати за вечерашњу утакмицу.

"Треба се вратити на пут пре меча са Бразилом где смо играли врхунски фудбал. Треба да се вратимо на то самопоуздање и тај победнички менталитет који смо створили", каже Смиљанић.

Наглашава и да је Пикси за те младе момке велики ауторитет. "Довољно је само да се појави и има велико поштовање од свих нас. Знам да може да пренесе оптимизам на те играче да екипа зрачи луцидношћу какву је он некад имао", додао је Смиљанић.

"Швајцарци играју чврсто, доста пажње придају одбрани"

Тренер Смиљанић се нада да ће репрезентација Србије победити.

"Пикси је морао боље да одради утакмицу против Камеруна. При вођству 3:1 сви смо се опустили, уживали смо у игри, нико није мислио о утакмици, па чак ни клупа, то за пар минута може да промени доста тога" рекао је Смиљанић.

Истиче да су Швајцарци добра екипа, али су у односу на прошло Светско првенство за нијансу слабији, док је наша игра мало боља.

"Швајцарци играју чврсто, у квалификацијама су примили само два гола, а један на овом Мундијалу. Они доста пажње придају одбрани и мора се на то обратити пажња. Они су такође доста година уназад много боље пласирана екипа", нагласио је Владе Радичевић, уредник спортске редакције Радио Београда.

Смиљанић је изјавио да очекује пуно од репрезентације.

"Ја сам уз Пиксија и фудбалере убеђен у историјски успех. Ми никада под именом Србије нисмо прошли групу и надам се да ће Пикси, као и много пута до сада, створити историју", закључио је Бранко Смиљанић.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара