Читај ми!

Митровић за РТС: Цео живот се спремамо за овакве мечеве

Фудбалер репрезентације Србије Александар Митровић је уочи дуела против Швајцарске у трећем колу групне фазе Светског првенства истакао да у тиму влада лепа атмосфера, али и позитиван адреналин, као и то да сви играчи с нестрпљењем очекују почетак меча.

Репрезентација Србије 2. децембра у 20.00 часова игра утакмицу трећег кола групне фазе Светског првенства у фудбалу против селекције Швајцарске. Нападач "орлова" Александар Митровић говорио је за РТС дан уочи одлучујуће утакмице за репрезентацију Србије.

Репрезентација Србије је у позицији коју би вероватно прихватила пре старта првенства да у последњем мечу победом може да прође у наредну фазу?

"Мислим да се прошла утакмица завршила боље за нас, мислим да би били у истој ситуацији, исто бисмо морали да добијемо наредни меч. Лепо је да и даље доста тога зависи од нас, да играмо утакмицу која одлучује о пролазу, играмо против екипе која је добра и која зна шта хоће и сигурно ће бити велика утакмица за нас", рекао је нападач репрезентације Србије. 

Да ли је екипа спремна да издржи и неке не фер ствари на своју страну да би дошла до позитивног резултата?

"Ми смо увек фокусирани на нас и радимо шта је до нас. Судијске одлуке су ствари на које не можемо да утичемо. Оно што је најбитније је да ми одиграмо онако како ми знамо, да уђемо у меч како ми знамо и да дамо све од себе. Убеђен сам ако урадимо то, ако играмо како ми знамо, мислим да ће резултат на крају бити позитиван за нас", истакао је Александар Митровић.

Шта је најважније у припреми за утакмицу, како се фокусирати само на меч? Колико је то битно?

"Сви живимо и тренирамо за овакве утакмице на великим такмичењима где је улог велики... Сви жељно ишчекујемо да утакмица почне и цео живот се спремамо за овакве мечеве. Влада једна лепа атмосфера, позитиван адреналин је присутан међу играчима, али и узбуђење и част што смо овде, што представљамо нашу земљу. Ми као и сви у земљи једва чекамо да утакмица крене и да се заврши боље него прошли пут и да испишемо историју након меча", закључио је Митровић.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара