Читај ми!

Пикси за РТС: Сви играчи на располагању, морамо да обрадујемо навијаче и победимо

Селектор Србије Драган Стојковић у разговору са нашим новинаром Александром Стојановићем потврдио да су сви играчи на располагању за меч против Швајцарске и да је атмосфера у тиму изванредна. Дуел Србије и Швајцарске на програму је у петак од 20.00, пренос је на нашем Првом програму.

Пикси се осврнуо и на квалитет ривала, напоменуо је да неће бити лако, али да се нада да су на грешкама научили, и  да ће у петак да одиграју добру утакмицу, победе ривала, и пласирају се у осмину финала.

Селекторе, дошла је и та утакмица против Швајцарске. Прво питање, како је здравље играча, да ли су сви на располагању за ту утакмицу?

"Да, сви су на располагању и то је добра ствар. Радили смо ова два дана у пуном капацитету и то је оно што мене као тренера може и мора да радује."

Да ли сте разговарали са играчима? Филип Костић је рекао да сте имали један, сад већ пре два дана. Шта сте им рекли, како сте их спремали за ту утакмицу? Ви сте како играч били у таквим ситуацијама, могу да кажем и као селектор.

"Тешко је сада јавно рећи шта сам им рекао. То је оно што остаје између нас. То ме највише радује да имамо једну сјајну атмосферу, да имамо једно јединство. Управо атмосферу коју смо имали од када смо се први пут састали марта 2021. године, имамо је и данас."

"Тако да смо свесни одговорности која је испред нас. Свесно смо изазова који нас чека, али то смо знали. Нисмо изненађени. Знам да се прави паника, хистерија, и ја то све разумем. У нашим редовима је стање потпуно редовно и врло, врло расположени дочекујемо тај меч."

"Наш разговор. То је један састанак у којем морате да потенцирате неке ствари. Да скренете пажњу на важност. То су неке анализе и нека размишљања и мислим да су они одлично схватили те моје поруке."

Швајцарска је заиста једна одлична репрезентација и то је тим којем је довољан и реми у том сусрету.

"Ми смо пропустили шансу против Камеруна. Не кажем да смо лоше играли, али смо због наших глупости довели да одиграмо утакмицу 3:3, иако је она морала да буде у нашу корист. По ономе што смо показали, али свака грешка се плаћа. Добро је да нисмо изгубили. Била би велика штета да смо те две утакмице изгубили и да пет дана чекамо Швајцарску без икаквог мотива или важности."

"Добро сте рекли Швајцарска је одлична екипа и не треба да заборавимо чињеницу да су они завршили испред једне велике фудбалске земље. То је Италија. Самим тим заслужено су визирали своје пасоше за овај Мундијал. Када гледамо њихове карактеристике, они су једна одлична екипа која је заслужено на Мундијалу. На нама је да покажемо наш квалитет и да у том дуелу изађемо као победници."

"Они имају ту предност да њима одговарају два резултата, а нама практично само један. Нашом грешком, могло је бити обрнуто. Без обзира то неће умањити наше амбиције, то неће умањити нашу жељу и то је оно што један тим треба да има да би дошао до резултата."

Сутра се очекује и значајна подршка са трибина. Навијачи су заиста били прави у предходне две утакмице.

"Навијачи су били феноменални. Користим прилику да им се поново захвалим. Једна фантастична подршка. Ја не памтим Мундијал да је било оволико наших људи, који су нас бодрили од првог до последњег минута. На нама је да им се реванширамо, а једино што можемо да урадимо је да победимо Швајцарску и тако их учиномо срећним. Предпостављам да ће и ова утакмица бити под великом пажњом и интересовањем, како једне тако и друге стране. Надам се да ће сутра на стадиону бити хиљаде навијача из Србије који жељно очекују да наш тим победи", закључио је селектор Стојковић.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара