Читај ми!

Бора Милутиновић: Не видим разлог због чега не бисмо победили Швајцарску

Светско првенство у фудбалу је најпопуларнији спортски догађај на планети, превазилази чак и Олимпијске игре. А ако бисмо тражили једног тренера који је метафора Светског првенства као догађаја који превазилази спорт, онда је то Бора Милутиновић.

Велибор Бора Милутиновић рођен је у Бајиној Башти, а тренерску каријеру почео је у клубу Пумас. Између осталих фудбалских екипа као селектор предводио је репрезентацију Мексика, Костарике, САД-а и Кине. Са поменутим селекцијама остваривао је до тада незапамћене успехе, изборио је пласман у нокаут фазу Мундијала.

Горислав Папић је са Бором Милутиновићем разговарао о богатој тренерској каријери у његовом дому у Катару.

Милутиновић је говорио о томе како је извео милион Кинеза на Тјенамнен, да ли га је Хенри Кисинџер убедио да постане селектор Америке, како је пробао да Хуга Санчеза доведе у Звезду и наравно какве су шансе Србије у одлучујућем мечу против Швајцарске...

Да ли је истина да је Хенри Кисинџер утицао на то да Ви постанете селектор Сједињених Америчких Држава?

"Мислим да је више утицао Дан Тана. Његов утицај на фудбал у Америци је био велики... Најважнији су били резултати, јер ако имаш добре резултате имаш могућност да добијеш добар уговор у смислу да можеш да радиш у некој земљи која има интерес да се развија фудбал", рекао је Милутиновић.

Како Вам изгледа игра Србије на Светском првенству у Катару?

"Једноставно мислим да играчи треба да верују у себе, да имају тај дух... Заиста не видим због чега не би могли да остваримо победу над Швајцарском. Сви играчи имају искуство, квалитетни су и верујем да могу да постигну позитиван резултат", истакао је Бора Милутиновић.

Да ли је време да у супротности од свог менталитета мирно победимо Швајцарску?

"Ми треба да одиграмо како знамо, а захваљујући таленту треба да схватимо шта је најважније да би се остварио успех. Имамо квалитет, према томе ја верујем у то да са нашим навијачима можемо да постигнемо позитиван резултат", закључио је Милутиновић.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара