Читај ми!

Илић и Ераковић: Поштујемо сваког ривала, али се никога не плашимо

Репрезентативци Србије у фудбалу, Иван Илић и Страхиња Ераковић су, дан уочи пријатељске утакмице са Бахреином, рекли да екипа зрачи оптимизмом, али и да поштује све противнике на предстојећем Светском првенству и да се никога не плаше.

Млади везиста Вероне се опоравио од повреде коју је задобио током меча Лиге нација против Норвешке и спреман је да се стави на располагање селектору Стојковићу и допринесе евентуалном успеху Србије на Светском првенству.

"Нисмо погрешили са избором средине за ове кратке припреме и за последњу проверу пред меч са Бразилом. За разлику од неких других репрезентација које се припремају у Европи, дошли смо у Манаму, где је клима слична као у Дохи. Тај први тренинг био је доста напоран, али нас нешто слично очекује у Катару и добро је да се што пре адаптирамо на временске услове. У Ослу сам играо са лакшом повредом за коју се касније испоставило да је истегнуће мишића, сада је све у реду и нема разлога за бригу", рекао је Илић.

Србија игра пријатељску утакмицу пре почетка Мундијала против селекције Бахреина у четвртак у 18.30.

"Сви у екипи зрачимо оптимизмом, респектујемо сваког ривала, али се никога не плашимо. Размишљамо искључиво о победама, ићи ћемо утакмицу по утакмицу, са жељом да догурамо што даље на Светском првенству. Не видим ништа спорно у томе што тежимо самој завршници, сви смо професионални спортисти и ваљда је нормално да нас интересују високи циљеви. Бразил је моћна екипа, али нико не може да нам забрани да уђемо отвореног гарда и да покушамо да их изненадимо", истиче Иван Илић.

Страхиња Ераковић је једини фудбалер у репрезентацији Србије који долази из тима Суперлиге и каже да је та чињеница обавеза више за њега.

"У Катару браним част домаћег првенства и трудићу се да оправдам очекивања фудбалске јавности. Репрезентација је много виши ниво од Суперлиге Србије и то позива на још већу одговорност. Информација ме је затекла у ауту, почели су да ме бомбардују позивима и порукама, најпре породица, па сви остали. Реакција је била феноменална, нисам могао да верујем да сам се нашао међу путницима за Катар, желео бих да захвалим селектору и стручном штабу на указаном поверењу", рекао је Ераковић.

Ераковићев саиграч из Црвене звезде, Осман Букари, добио је позив за репрезентацију Гане и са том селекцијом играће на предстојећем Светском првенству.

"Причао сам мало са Букаријем, претпостављао сам де ће бити позван за репрезентацију Гане. Он прати нашу репрезентацију, зна са каквим квалитетом располажемо и дао нам је велике шансе за добар пласман на Мундијалу. Борјану сам пожелео да прође групу и да се састанемо у нокаут фази. Било би лепо да се видимо у финалу, да му дамо три комада и да покажемо ко је ко", истакао је Ераковић.

Као новајлија у репрезентацији Србије, Ераковић је одушевљен атмосфером у националном тиму.

"Нисам веровао да је све на овом нивоу, док нисам ушао у репрезентацију и постао део једне фантастичне групе. Иако сам међу најмлађима у тиму, осећам се заиста лепо, сви ме гледају на исти начин, од капитена Тадића до мог друга Ивана Илића. Дишемо као један и то је највећа предност ове генерације. Чекамо са нестрпљењем 24. новембар. Можда су нас неки светски медији прерано отписали. Говори се много о бразилском инату, па ваљда је српски инат већи од бразилског. Полако. О минутажи уопште не размишљам, част ми је што сам актер највеће смотре светског фудбала и уживам дружећи се са овим дивним момцима", закључио је млади штопер Ераковић.  

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару