Читај ми!

Нови квиз за децу од јесени на РТС - НТЦ квиз

На Радио-телевизији Србије од јесени гледамо нови квиз за децу! И то не било који квиз, већ "НТЦ квиз", настао према систему учења оснивача Менсе Југославије - др Ранка Рајовића.

"Никола Тесла Центар" (скрећено НТЦ) је Одсек Менсе за даровиту децу. Зачетник НТЦ система учења, др Рајко Рајовић, оснивач је Менсе Југославије, члан Борда директора светске Менсе и председник Комитета светске Менсе за даровиту децу.

"НТЦ квиз" је јединствен по томе што не представља тест знања и информисаности, већ квиз мисаоних вештина, па ће испред малих екрана моћи да се равноправно надмећу деца и родитељи. За добијање поена у играма биће неопходна пажња, концентрација, асоцијативно мишљење, повезивање знања, али и - тимски рад.

У шеснаест епизода квиза гледаћемо шеснаест четворочланих екипа, састављених од деце узраста од другог до четвртог разреда. Квиз ће имати седам стандардних игара и свака игра представљаће једну НТЦ технику. Посебну радост код гледалаца изазваће игра изненађења, јер ће специјални гост у свакој епизоди бити неко ко је деци узор - Стефан Миленковић, Љубивоје Ршумовић, Урош Петровић, Милица Мандић, Михаил Дудаш, Клара Хрвановић, Лука Грбић, Јасминка Петровић...

Аутор квиза је др Ранко Рајовић, уредник и сценариста Јелена Попадић Сумић, водитељ глумац Миљан Прљета, а квиз је реализован у извршној продукцији "Tradegator 011".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво