Читај ми!

Филм "Индиго кристал" - симбол за две генерације у Србији

У току је завршна фаза снимања првенца "Индиго кристал" младог редитеља Луке Михаиловића, чију продукцију помаже Радио-телевизија Србије. У филму, осим Миодрага Радоњића, који је продуцент, глуме и Денис Мурић, Милош Петровић Тројпец, Нина Јанковић, Павле Менсур...

Филм "Индиго кристал" младог редитеља Луке Михаиловића, који се снима у копродукцији "Арханђела" и "Режима" уз подршку Радио-телевизије Србије, ушао је у последњу фазу снимања.

Идеја за снимање филма настала је када је сценарио за филм дошао у руке одговорног уредника Драмског и домаћег серијског програма РТС-а, Марка Новаковића и глумца Миодрага Радоњића, који је требало да игра главну улогу у дипломском филму Луке Михаловића.

Међутим, Миодраг је одлучио да преузме улогу и продуцента и да учествује у снимању филма.

"Ја сам сценарио узео са намером да прочитам улогу Вука, којег је требало да играм у филму. Оно што сам прво препознао је квалитет сценарија, један велики потенцијал и аутентичност која је базирана на генерацијској разлици", рекао је Миодраг Радоњић и нагласио да је Лука Михаиловић пристао да са њим унапређује сценарио и главне јунаке.

Лука Михаиловић: Назив филма настао захваљујући мојој мајци

Редитељ Михаиловић објаснио је да идеју за назив филма, чија се радња одвија у Шапцу, добио након једног разговора са својом мајком.

"Мајка ми је једног дана донела текст о индиго кристалној деци. Схватио сам то као симбол две генерације у нашој држави, које су степени у еволутивном развоју. Индиго генерације настају од педесетих година. Имате алфа, бета, делта генерацију и даље. Ово је четврта генерација од 1988. до 1998. годишта, а кристална генерација је нови степен еволуције", рекао је Михаиловић.

Миодраг Радоњић захвалио се граду Шапцу и Шапчанима и истакао да је овај град изабран за место радње, не само због тога што је редитељ из тог града, већ и због тога што је приметио да је град визуелно пријао филму и да се нада да ће колеге из филмске индустрије када буду погледали филм "Индиго кристал" пожелети да у будућности сниме бар неке сцене у Шапцу.

Нина Јанковић: Ово је можда први филм снимљен у Шапцу, али верујем да није последњи.
Глумица Нина Јанковић навела је да је "Индиго кристал" први пројекат који је прихватила без читања сценарија.

"Играм Мају, професорку хемије, која започиње љубавни однос са својим другом из детињства и највећи проблем је што би и раније били пар али, он је најбољи друг њеног брата. После његовог изласка из затвора започињу романсу", рекла је Јанковићева.

Напоменула је да је захвална екипи што су променили име њеног лика из Милица у Маја, пошто је то име њене другарице која је преминула месец дана пре почетка снимања.

Павле Менсур, који тумачи улогу Снифија, нагласио је да је сценарио одличан и да никада није учествовао у пројекту у којем се чланови екипе толико добро међусобно разумеју.
"Мене је привукло, кад причамо о емоцији, што стварно ти клинци и емоције постоје и ситуације у филму које видимо се свакодневно дешавају у нашем окружењу. Хтео сам да будем део пројекта који валидно показује реалност у којој живимо", навео је Менсур.

Копродуцент филма је Милош Аврамовић, редитељ "Јужног ветра", а екипа се нада да ће филм "Индиго кристал" премијерно бити приказан крајем ове или почетком следеће године.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво