Читај ми!

Баћа - Миодраг Радоњић - по први пут у улози продуцента у филму "Индиго кристал"

У оквиру пројекта подршке дипломским филмова студената Факултета драмских уметности, РТС ове године финансира филм "Индиго кристал", који се снима у Шапцу, родном граду режисера Луке Михаиловића. У главној улози приче о две генерације - Миодраг Радоњић, који је и продуцент филма.

Прича је стала у четири дана и прати Вука, тридесетогодишњег повратника из затвора, који гоњен самоубиством најбољег друга преузима одговорност да изведе његовог млађег брата на прави пут али се истовремено труди да пронађе своју позицију у граду који се наизглед урбанистички развио али је у суштини остао исти.

Социјална драма, две стране шабачке улице и иста реалност, мотив за младог режисера који је одрастао на тим улицама, али је са њих отишао.

"Када сам се 2018, вратио, све је изгледало другачије, град је добио једну потпуно нову димензију, али темељи су остали исти и баш у тим темељима радимо ову причу нашу. Полазна основа за све ово је тај лични доживљај лика који се враћа у своју стару средину у којој се осећа као странац", рекао је режисер филма Лука Михаиловић.

Између "индиго" и "кристал" генерација, генерација ратног и послератног, транзиционог доба, у главној улози, али и у продуцентском послу је - Миодраг Радоњић.

"Филм је јако слојевит. Мој јунак није само неко ко се, бави помагањем том јунаку који припада "кристал" генерацији, него се бави асимилацијом у друштво, третирамо и тај проблем - како неко ко је повратник може да се прилагоди нормалном животу", каже Радоњић.

Атмосфера на сету је сјајна, а добра енергија преноси се и на снимљене кадрове.

"Некако смо се повезали, дружимо се, тако да читава та енергија око снимања се види, односе који су уписани у сценарију ми живимо, тако да имам осећај да стварамо нешто лепо", каже глумац Денис Мурић који је у улози Зизија.

Једну од кључних улога у филму имао и сам град Шабац, који се поприлично променио у последњих десетак година. Од сивог, индустријског до модерног, пуног чудних инсталација, шарених тргова и мурала, показао се као гостопримљив град, у ком се глумци добро осећају и није им тешко да изађу из своје рутине.

"Шабац је баш добар домаћин, и ево баш причам са вођом снимања Гагијем Николићем да су ово неки тренуци за које се живи, снимамо од шест ујутру, и ја иако не волим да устајем рано то ми не смета", поделио је своје утиске Милош Петровић који тумачи лик Гоџија.

Завршница снимања у Шапцу планирана је за почетак марта а биоскопска премијера за крај ове, или почетак наредне године.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво