Читај ми!

Аутопут - играни филм Нине Огњановић

Од првог септембра, на локацијама око села Топли До близу Пирота и у околини, одвија се снимање дугометражног играног филма "Аутопут", који је заједничка производња "Марко Станковић PR Pointless Media" из Београда и Радио-телевизије Србије. Снимање ће трајати до 20. септембра а ово је, након филма "Метаморфозе", друга копродукцијска сарадња ове године са којом РТС учествује помажући једној младој ауторки да сними свој дебитантски дугометражни играни филм.

"Аутопут" је уједно дипломски рад редитељке Нине Огњановић на студијама филмске и ТВ режије на Факултету драмских уметности у Београду. Нина потписује и сценарио и режију филма, а ово остварење подржано је и на Конкурсу Филмског центра Србије.

Испред продукцијске куће "Марко Станковић PR Pointless Media" продуценти филма су Давид Јовановић и Коста Илић, а од стране РТС-а креативни супервизор пројекта је Марко Новаковић, Одговорни уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма, док је супервизор продукције за РТС Марија Берета.

У филму "Аутопут" једна неочекивана посета из корена мења живот малог изолованог места у Србији. Осамнаестогодишња Јана ће учинити све да спаси странца за којег је мислила да ће је одвести далеко одатле...

Главне улоге поверене су Јани Бјелици и Златану Видовићу, а остале улоге у филму тумаче Светозар Цветковић, Брана Стефановић, Игор Филиповић, Ева Рас, Нинослав Ћулум, Павле Чемерикић, Владимир Максимовић, Марта Богосављевић, Зоран Живковић, Душан Ћуле Јовић, Марио Шаран, Раде Миљанић, Бошко Пулетић, Драга Ћирић Живановић, Слађа Радивојевић, Вујадин Милошевић и дечак Демијан Костић.

Директор фотографије филма "Аутопут" је Владислав Андрејевић, сценографкиња је Нева Јоксимовић, костимографкиња Мартина Малобовић, за снимање звука задужен је Жељко Срдић, а монтажер филма је Растко Убовић.

Светска телевизијска премијера филма "Аутопут" планирана је на Радио-телевизији Србије у јесен 2023. године, након његове фестивалске и биоскопске дистрибуције.

 

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара