Читај ми!

Прва етапа снимања филма „Хероји Халијарда“ приводи се крају

Снимањем сцена у Смедереву „Контрастс студиос“ приводи крају прву етапу снимања филма „Хероји Халијарда“ и серије „Ваздушни мост“, продукционо најкомплекснијег пројекта који се тренутно реализује у Србији.

Група пилота, у америчкој ваздухопловној бази, у италијанском граду припрема се за полетање ка Румунији. Овим сценама управо започиње прича о мисији Халијард из Другог светског рата која је ушла у историју. Улоге хероја деле домаћи и страни глумци.

„Све је одлично, тим је заиста невероватан. Раде баш добар посао, успевају да повежу све нас заједно, људе из различитих земаља и заиста раде све што је потребно да се пројекат оствари. Што је изванредно“, наглашава глумац Стивен Мур.

„Имати ту прилику да играм нешто и радим одмах на почетку је феноменално и поготово онда радити неку тако историјску личност врло значајну која је попут мене имала конекцију и са Америком и са Србијом. Заиста јако лепо“, наводи Стефан Милорадовић.

Ове године планирано је скоро педесет снимајућих дана. Са екипом која броји више од стотину чланова од маја, када је пала прва клапа овог пројекта, снимало се у околини Београда, на обронцима Космаја, у селима око Крагујевца, на Руднику. Ангажовано је више десетина глумаца и на стотине статиста.

„Гурамо пуном снагом, уверени да ћемо испричати једну истиниту причу која има инспирацију у нашој недалекој историји, у Другом светском рату. Али да ће то бити једна прича човекољубља, хуманости, доброте, свега онога што краси српски народ и српску традицију и културу“, напомиње Радош Бајић аутор пројекта.

Премијера овог филмско-телевизијског пројекта очекује се 2023. године. Ове јесени следе даље припреме, а потом наредне године и наставак снимања на више локација у Западној Србији, али и у селима Прањани и Брајићи где се одиграла историјска мисија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво