Читај ми!

"Радио Милева"

Ових дана, надомак Београда снима се играна серија "Радио Милева" у режији Елмира Јукића а према идеји Небојше Гарића.

Комедија "Радио Милева" прати свакодневицу Милеве, Наталије и Соње, три генерације породице Мајсторовић које живе под истим кровом. Милева је глава куће, све зна, све уме и у све се разуме. Пензионерка која је радни век провела у улози секретарице председника Општине на шта је изузетно поносна. Самоуверена, енергична, намазана, жена која има све информације, жена за све времена, сналажљива и оштроумна. Ћерка Наталија је њен антипод. Професор Српског језика и књижевности у Математичкој гимназији. Одмерена, уравнотежена, рационална, а по мишљењу њене мајке, пре свега, једна неуспешна жена, јер нема емотивног партнера, ради за мале паре у школи где нема ни пун фонд часова.

Наталију је одмах након рођења њене ћерке, Соње, још пре 15 година, оставио муж, за кога је Милева говорила да је швалераш и луфтигуз. Пошто је са Наталијом очигледно негде погрешила, Милева је одлучна да унуку Соњу "узме под своје" како би од ње направила своју доследну наследницу, чему се Наталија свим силама противи. Соња је лош ђак, немотивисана по питању школе, али опчињена друштвеним мрежама и савременом технологијом у којој види своју светлу будућност. Баба Милева је апсолутно у томе подржава и њих две чине фантастичан тим у вечитом сукобу са смерном Наталијом која искрено верује да пречица до успеха не постоји.

Милева није ауторитет само у оквирима своје породице већ и у читавој згради која је прави космос у малом са читавом лепезом живописних карактера из чијих супротности проистичу духовити заплети и изненадни обрти. Полицајац у пензији у звању управника зграде Стеван и његова жена Марта, брачни пар Марић који чине неуропсихијатар Сава и докторка пластичне хирург Викторија, сликар Леон, студенти Петар и Гаврило, доброћудни мајстор Моца и његова "зла" жена Жана, оперски певач Живорад, песник Раде, посесивна мајка Цвета и њен увелико одрасли син Микица, само су неки од урнебесних карактера који свакодневно дефилују кроз Милевин живот, а богами и она кроз њихов. За многе од њих постојање без Милеве је незамисливо, а неки знају да би без Милеве једноставно све било досадно. У склопу зграде, која је прави амалгам различитих карактера, налази се и кафана "Неимар" у власништву старог Београдског фрајера Даче и фризерски салон који држи борбена и непосредна Јеца из Крњаче.

Радио Милева је жива, лака, једноставна и динамична комедија која се бави темама као што су несклад међу генерацијама, сукоб различитих нарави и преплитањем ситуационе и вербалне комике, писана, пре свега, да се онај ко је гледа осећа добро. Комедија која не вређа никога и бави се проблемима обичних људи из свакодневног живота. Створена са идејом да изазове искрен смех, позитивне емоције, препознавање и да врати стари сјај породичне комедиографске серије на мале екране.

Улоге:
Милева - Олга Одановић
Наталија (Милевина ћерка) - Марија Вицковић
Соња (Милевина унука) - Кристина Гаврић-Богуновић
Цвета (Милевина добра пријатељица) - Дара Џокић
Стеван Лисичић (управник зграде) - Бранимир Брстина
Живорад (оперски певач) - Тихомир Станић
Раде (песник) - Бојан Димитријевић
Моца (хаус мајстор) - Марко Гверо;
Јеца (власница фризерског салона) - Анђелка Прпић
Дача (власник кафића) - Никола Којо
Леон (сликар) - Немања Оливерић
Микица (Цветин син) - Ненад Стојменовић
Др Сава Марић (психијатар) - Светозар Цветковић
Гаврило (студент) - Ђорђе Стојковић
Петар (студент) - Филип Ђуретић

Креатор серије и продуцент Небоша Гарић.
Редитељ серије Елмир Јукић
Сценаристи: Зорица Цвијетић, Маријана Чулић-Вићентић и Жељко Хубач
Директор фотографије: Алмир Ђиколи
Сценограф: Александар Цвијановић
Костимограф: Невена Миловановић
Композитор: Владимир Граић
Извршни продуцент: Игор Стојановић

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару