Почетак снимања ТВ драме "Пролеће у јануару"

У склопу сарадње Радио-телевизије Србије и Факултета драмских уметности у Београду, данас је почело снимање телевизијске драме "Пролеће у јануару", коју је по драми прослављеног српског писца и академика Душана Ковачевића у сценарио адаптирала студенткиња драматургије Ивона Јањић. Драма се снима у периоду од 20. до 30. маја у студију ФДУ-а и на још неколико локација у Београду.

Комплетна реализација се одвија под супервизијом професора Горана Пековића, ментора овога пројекта, и уредника ТВ драме "Пролеће у јануару" Марка Новаковића, одговорног уредника Редакције драмског и домаћег серијског програма.

Драма "Пролеће у јануару" је прича о породицама које су почеле да се скривају у подземним одајама за време нацистичке окупације Београда. Уз помоћ пустоловног профитера Марка они производе оружје за покрет отпора. Овај посао траје и после рата јер им њихов "доброчинитељ" пушта фиктивне извештаје о немачким победама како би одржао подземну производњу и даље се богатио. Марко успева да убеди и свог најбољег пријатеља Црног да остане скривен у подруму како би могао да само за себе задржи Наталију, жену коју обојица воле. Након двадесет година Црни проналази излаз у "горњи свет". Иако је 1961. година, Црни верује да су нацисти још на власти јер су се обрели на снимању филма који приказује немачку окупацију...

Редитељи ТВ драме "Пролеће у јануару" су студенти четврте године режије на ФДУ Јован Димоски и Алекса Михајловић, директор фотографије је апсолвент на смеру камере Владимир Ђурић, а продуцентски посао преузела је студенткиња четврте године филмске и ТВ продукције Анђела Зебић. Сценограф драме је Владимир Ћирић а костимограф Петра Фотеж, обоје студенти Факултета примењених уметности у Београду. Композитор музике за ТВ драму је Олга Јанковић, студенткиња Факултета музичких уметности у Београду. Снимање и обраду звука такође ће потписати студент ФДУ-а, Андреј Ристевски.

Улоге у ТВ драми "Пролеће у јануару" тумаче: Иван Ђорђевић (Марко), Матеја Поповић (Црни), Милица Јаневски (Наталија), Јован Белобрковић (Ненад), Младен Совиљ (Бата), као и двојица студената глуме на ФДУ - Недим Незировић (Јован) и Амар Ћоровић (Миша). Као специјална гошћа, у улози Старице, појављују се Гордана Марић.

Премијера телевизијске драме "Пролеће у јануару" очекује се до краја године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару