РТС снима филм "О животу и о смрти"

Ових дана настављено је снимање ТВ филма "О животу и о смрти" у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма Радио-телевизије Србије. Филм ће премијерно бити емитован 23. априла.

ТВ филм, према сценарију Предрага Перишића и у режији Предрага Велиновића, базиран је на трагичном догађају бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије у априлу 1999. године и, иако не представља документарно уобличавање ове појединачне и колективне трауме, кроз форму играног омнибуса, представља својеврсну посвету жртвама.

ТВ филм "О животу и о смрти" обухвата пет фиктивних прича које повезују наизглед неповезане групе јунака чије ће се животне путање, игром различитих околности, укрстити у ноћи бомбардовања зграде Радио телевизије Србије.

Млада породица која чека принову, мајка и ћерка које покушавају да превазиђу узајамну отуђеност, младић и девојка који једно у другом проналазе наду и утеху - само су неке од прича у којима микро драме наизглед обичног свакодневног живота ухваћеног у једном судбоносном дану, и на једном месту, постају део веће панораме о животу и о смрти.

Аутор сценарија, Предраг Перишић, реномирани драмски писац, сценариста и професор филмског и ТВ сценарија, познат је и по свом дугогодишњем раду драматурга и уредника у Радио-телевизији Србије.

Перишић је аутор и сценариста више десетина емисија и серија које су обележиле историју РТС-а, између осталих, шоу програма "Образ уз образ", "Максиметар" и награђене игране ТВ серије "Полицајац са Петловог брда", а познат је и по својим сценаријима за култне филмове  "Љубавни живот Будимира Трајковића", "Рад на одређено време", "Happi еnd", "Није лако са мушкарцима" и "Сенке успомена".

Опус редитеља Предрага Велиновића обухвата награђиване филмове "Сенке успомена", "Волим те највише на свету", "Мотел Нана", а у богату традицију ТВ драма и ТВ филмова Радио- телевизије Србије спадају и његова остварења "Лакши случај смрти", "Двобој за троје" и "Заједничко путовање".

Улоге тумаче Драган Петровић Пеле, Дара Џокић, Нада Шаргин, Милутин Милошевић, Небојша Миловановић, Јасна Ђуричић, Данијела Кузмановић, Страхиња Блажић, Милица Сужњевић, Наташа Перић, Павле Менсур и други.

Уредник филма је Кристина Ђуковић, продуцент Драгана Богдановић, извршни продуцент Милорад Конрад, директор фотографије Милорад Глушица, костимограф Александра Александрић, сценограф Мирослава Андрејевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару