Филм "Упознајте Корнелија"

Почело је снимање тинејџ комедије са елементима фантастике "Упознајте Корнелија". Ово је још једна у низу бајки о највећим српским композиторима у продукцији Школске редакције Образовно-научног програма. Њен главни јунак је Корнелије Станковић, који је живео и стварао у деветнаестом веку, на северу наше земље.

Бајка је заснована на Станковићевим биографским подацима, али смо је уплели са измаштаним ликовима данашњице - студентом музике Бранком (који се, зарад придобијања пажње своје колегинице Милке (љубитељке Корнелијевог опуса), прерушава у њега. Тако почиње заплет ове романтичне, али истовремено и мистичне и духовите сторије која води гледаоце све до завршетка (а да ли је традиционално срећан - видећемо).

Наравно, музичке нумере (од најпознатијих, које су већ одавно "ушле" у народ, "Што се боре мисли моје" и "Милкина кућа", на пример, у разноликим, неочекиваним аранжманима - до духовне музике за коју се музиколози слажу да је досегла један импресиван ниво) богато употпуњавају филм, који ће коначни аудио-визуелни дизајн добити у постпродукцији.

У главним улогама су Антон Герзина (као Бранко/Корнелије), Саша Синђелић (Милка), Огњен Ђукић (мали Корнелије), Матеја Ђукић (Корнелијев друг Федор), Бранка Пујић (вештица), Доротеа Ђанетаки и Лука Пешић (Даница и Радгост), Бранислав Зеремски (Риђички, Корнелијев мецена), Владислав Бајац (патријарх Рајачић), Слободан Нинковић (руски патријарх Рајевски), Гордана Стијачић, Зденко Колар итд.

Уредник филма је Ана Павловић, сценариста Марија Ћирић, косценариста и редитељ Илија Гајица, извршни продуцент Светлана Бандић, директор фотографије Милан Грбић, сценограф Тања Ивановић, костимограф Наталија Лукић, мајстор звука Мирослав Гојковић, монтажер Владимир Радовановић, дизајнер графике и анимација Танасије Кунијевић, дизајнер звука Александар Зоричић, фотограф Светлана Бандић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару