Новинари на снимању емисије "С Тамаром у акцији"у Пироту

Пред почетак емитовања нових серијала"С Тамаром у акцији", ауторка и РТС угостили су новинаре у Пироту, на снимању једне од емисија. Трећа сезона стартује 10. марта, у редовном термину петком у 21.00 на Првом програму РТС- а.

Представнике београдских штампаних и електронских медија, као и новинаре локалних медијских кућа из Пирота, највише је интересовало како се реализује овај продукционо- технички врло захтеван ТВ формат, који је истовремено и ТВ емисија и хуманитарна акција.
Новинари су упознали су и породицу Ранчић, којој је била посвећена акција помоћи.

Екипа емисије ''С Тамаром у акцији'', други пут борави у Пироту. Овог пута, у трећој сезони серијала, помоћиће породици Ранчић и олакшати им живот. "Пиротске тројке", девојке Милица, Моника и Милијана Ранчић су у детињству оболеле од церебралне парализе. Од тешке болести лечиле су се практично од рођења. Оперисане су у више наврата и резултати нису изостали. Лечењу су помагали многи добри људи, локална власт, институције којима је породица девојчица скромног материјалног стања врло захвална. Основну школу су завршиле уз патронажну учитељицу у кући. До сада су имале неколико операција у Ћуприји. Моника и Милијана су после пет операција успеле да стану на ноге, завршиле су Економску школу а Милица, која је још увек у инвалидским колицима, завршава Техничку школу у Пироту. Захваљујући емисији " С Тамаром у акцији", кућа у којој живе „пиротске тројке"- Моника, Милица и Милијана, биће посебно адаптирана и прилагодјена њиховим потребама.

Тамара Грујић: "Оне живе у кући која је изградјена од солидног материјала и није руинирана као неке куће које смо реновирали. Они медјутим годинама сакупљају новац за операције и имаће још нове операције. Боре се и њихови родитељи и оне. Ова кућа треба да се заправо прилагоди особи са инвалидитетом, да се девојка која је у колицима осамостали да сама може да улази у кућу и да из ње излази. Уредићемо кућу унутра и проширити купатило. Циљ нам је да им олакшамо живот..."

Емисија, чијем су снимању новинари присуствовали, биће емитована као пета у трећој сезони серијала, 7. априла на РТС1.

Тамара Грујић: „Због великог броја породица на југу Србије које живе у тешким животним условима, као и због величине територије, односно броја општина- одлучила сам да и трећи серијал посветим људима који тамо живе. Снимаћемо и помагати на територијама Нишког, Пчињског, Јабланичког, Пиротског и Топличког округа. Мајстори за наше хуманитарне акције током треће сезоне серијала „С Тамаром у акцији" су из Прокупља а предводи их шеф - Југослав Коњковић."

Прва епизода треће сезоне серијала "С Тамаром у акцији" је на програму у петак, 10. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару