"Лавиринт" друга сезона

Ових дана у студију 9 на Кошутњаку, снимају се нове епизоде квиза Лавиринт, који је већ заинтересовао све генерације широм Србије.

Конкурс за учешће у новој сезони Лавиринта привукао је необичну пажњу људи из свих крајева наше земље. Такмичари су бирани посебним методама - изузетно велики број пријављених кандидата полагао је специјално осмишљене тестове. Изабрани су такмичари различитих година, професија и образовања, међу њима и чланови Менсе а многи никада до сада нису учествовали у ТВ квизу.

У новој сезони чувар Лавиринта Урош Петровић постављаће и гледаоцима питања а они ће имати и одређено време да реше његове чувене загонетке.

Лавиринт је квиз који окупља породицу, едукује на забаван начин и једини је квиз у коме учествују поред јавних и историјске и митске личности. Сигурно су то неки од разлога зашто је занимљив и деци и родитељима, и бакама и декама, студентима...

На припреми квиза радили су сарадници различитих профила из више научних института, Библиотеке града, најинтелигентнији из Менсе...

Нека од питања такмичарима у овом квизу постављају историјске и митске личности као и личности из јавног живота - међу њима су ове сезоне између осталих и Милица Мандић, Драган Великић, фудбалер Саша Илић, главни рабин јеврејске заједнице у Србији Исак Асиел и многи други а Оливер Млакар биће специјални гост у више епизода.

У "Лавиринту" је исход неизвестан до самог краја а само једна секунда може да промени све - баш те "стресне" ситуације напете су како за такмичаре тако и за гледаоце.

"Лавиринт" је недељни квиз РТС у којем такмичар улази у лавиринт и, решавајући постављене задатке, у новој сезони има 12 минута да пронађе прави пут до излаза и освоји награду. Свака просторија у лавиринту има два излаза и изглед који је везан за врсту питања која се у њој постављају. Циљ је да се помоћу што већег броја тачних одговора увек отворе права врата и да такмичара пут води до излаза јер у супротном, такмичар губи сав до тада освојени новац и "вечно" остаје заробљен у Лавиринту.

Минималан број просторија кроз које такмичар мора да прође да би дошао до излаза је седам, с тиме што га у финалној, осмој просторији чека Господар Лавиринта који је постављајући такмичару посебан финални задатак уједно i последња препрека ка излазу из лавиринта.

Господар Лавиринта је Урош Петровић

Водитељ квиза је Дејан Пантелић

Редитељ Иван Пешукић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару