Марија Вељковић Миловановић

Професионална глумица у најдражој улози водитељке ТВ слагалице

Основну и средњу школу Марија је завршила у родном Зајечару, да би се потом преселила у Београд и отпочела самостални живот. Уписавши академију уметности БК универзитета, сусрела се са проблемом због свог изворног дијалекта и лошег акцентовања. С обзиром на своју жељу да буде глумица, за помоћ се обратила Милки Цанић, која јој је у великој мери помогла да савлада ту ситуацију.

Дебитантску улогу на телевизији добила је у серији М(ј)ешовити брак, где се 2003. појавила као епизодна глумица. По завршетку студија 2004, Марија је први пословни ангажман добила на БК телевизији, где је водила дечју емисију Тајни агент Изи. Гашењем ове телевизије, неко време је била без посла. Тада се посветила позоришној глуми, прикључивши се трупи која своје представе игра у позоришту Зоран Радмиловић, највећем и најпознатијем у Тимочкој крајини. Члан зајечарског позоришта била је четири године.

Запослење на Радио-телевизији Србије, Марија је добила 2007. године, а неколико година касније почела је да води ТВ слагалицу, где је поново сарађивала са Милком Цанић. У продукцији ове куће, појавила се у серији Војна академија и филму рађеном по њеним мотивима. Средином октобра 2017. године, заједно са Драганом Косјерином, колегиницом са РТС-а, те глумцима Горданом Кичићем и Марком Живићем почела је да води емисију Луда ноћ.

Поред телевизије, Марија активно учествује у неколико позоришних представа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво