Читај ми!

Трагедија породице Таралић

Серија која ће кроз причу о трагедији породице Таралић приказати какву је патњу проживљавао на четнике и партизане подељени српски народ током Другог светског рата, у последњој је фази снимања на Космају. Eмитовање на РТС-у почиње у новембру.

У новембру на Радио-телевизији Србије почиње емитовање телевизијске серије Равна гора Радоша Бајића.

У десет једносатних епизода гледаоци ће пратити породичну трагедију фамилије Таралић која у историјским гибањима почетком Другог светског рата проживљава одлазак деце у рат, поделу породице на партизане и четнике, издају, бол и страдање.

Комбинацију прича о историјским личностима попут Драже Михајловића, генерала Боривоја Мирковића, краља Петра Другог, Милана Недића, Димитрија Љотића, Јосипа Броза Тита и многих других са члановима породице Таралић, гледаоцима ће пренети Небојша Глоговац, Радко Полич, Драган Бјелогрлић, Рале Миленковић, Лазар Ристовски, Милош Биковић, Јелена Жигон и многи други.

Аутор серије Радош Бајић сценарио је писао три и по године, док снимање траје већ 12 месеци.

Тврди да одговорно стоји иза свог рада којим се не труди да наметне нове поделе у друштву, већ да представи какву је патњу проживљавао подељени српски народ током Другог светског рата.

Приликом писања Равне горе консултовао је, тврди, велики број историчара који су му помогли да развеје мистерију која је постојала око појединих личности и догађаја.

Снимање последње етапе Равне горе, које ће трајати до августа, тренутно се одвија на Космају после чега ће серија бити монтирана и подвргнута постпродукцији. Зарад што бољег квалитета ове телевизијске серије снимано је најновијом технологијом тако да ће приказивање у HD формату бити омогућено.

У серији учествује више од 80 ликова и неколико стотина статиста.

Репортажу о снимању серије можете погледати вечерас у магазину Око, на Првом програму РТС-а.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије