Читај ми!

Мали летњи биоскоп

Редакција дечјег програма испуниће срца "Малим летњим биоскопом" свима који се радују програму за децу. Овога лета, током читавог школског распуста, моћи ћете да уживате у кратким играним и документарним филмовима за децу из читавог света. По два петнаестоминутна филма ће бити приказивана од 22. јуна до 31. августа, сваке суботе тачно у подне.

Редакција дечјег програма годинама уназад учествује у ЕБУ размени, захваљујући којој су наши гледаоци у прилици, не само да гледају филмове које произведе наша редакција, већ и филмове из скоро целе Европе и дела Азије. У питању су краткометражни филмови, који у центру свог интересовања увек имају дете или групу деце и уско се баве проблемом или дилемом неког детета. То ипак не значи да су филмови намењени само деци, зато што теме којим се баве често превазилазе само дечје интересовање.

У оквиру Малог летњег биоскопа гледаоци ће имати управо прилику да погледају најуспешније филмове из протеклих година – како произведених код нас, тако и у Европи и Азији. Гледаоци ће моћи да се упознају са другачијим културама, обичајима, другачијим дилемама и проблемима, другачијим ауторским приступима, али ће неминовно на крају закључити да је дете свуда дете, без обзира на националну, верску или расну припадност.

Уредник Малог летњег биоскопа је Бранко Вучић.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије