Мост од папира

Сви знамо да Осман обожава да ради експерименте, али воли да ради и трикове. А тек што воли да прави мостове од папира.

За овај папирнати експеримент је потребно:

- 3 чаше (једнаке висине)
- 2 папира

За овај експеримент није потребно:
- присуство родитеља
- нервоза

Поставите две чаше на растојање тако да, када ставите папир преко, он допире до краја обе чаше. Е сад, питање је следеће - како једна чаша може да стоји на мосту од папира који је постављен између друге две чаше и то без икаквог подупирача испод?

Сигурно сада мислите да не може, јер је чаша тежа од папира и зато ће пасти чим је ставимо. У једном сте у праву, у другом не. У праву сте да је чаша тежа од папира, али то не значи да не постоји начин да она ипак стоји на њему.

Ево о чему се ради и нећете моћи да верујете колико је једноставно! Уместо да само положите папир између две чаше, спакујте папир у цик-цак и онда га ставите као мост. А сада - испробајте чашу! Стоји и не мрда!

Драги другарићи, ако откријете неки нови експеримент или трик, знате већ и сами - Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад -

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара