Ротквиш

Сви знате шта је ротквица. Сви знате шта је миш. Онда, логично, сви знате и шта је ротква-миш или, скраћено, ротквиш! Е, а сада ће вам Осман објаснити и како да га направите у својој кући.

За овај ротквичасти експеримент, потребно је:

- 1 већа ротквица
- 3 бибера у зрну
- даска за сецкање
- нож
- присуство родитеља

Најпре преполовите своју ротквицу ножем, али тако да на једној половини остане репић од ротквице. Половина са репићем ће бити тело вашег ротквиша. Од мањег дела (који нема репић) исеците два танка кружића, јер ће то бити уши вашег ротквиша.

На телу, на супротној страни од оне где је репић, засеците ножем попречно, тако да направите два прореза, један до другог. У те прорезе углавите сада уши, које сте предходно исекли. Сада је ваш ротквиш добио и главу.

А на глави, потребно је направити окца и носић. Дакле, ножем избодите три рупице, две за очи и једну за нос. У те рупице углавите по један бибер и - ваш ротквиш је спреман да га послужите некоме или погрицкате сами!

Драги другарићи, надамо се да ћете се добро забавити овим експериментом, а ако откријете нешто ново, шаљите нам на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад -

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара