Бубањ

Да не бисте више ударали о шерпице, зидове и подове, када вам дође да свирате, направите себи - бубањ! Нисмо ни ми веровали да је то могуће, све док нам то није објаснила наша фејсбук другарица Мака Цветковић. А сада ћемо то открити и вама!

Шта вам је потребно?

- 1 чинија

- 2 оловке

- 2 папира

- широка изолир трака или селотејп

Ево како ћете направити мали, једноставни бубањ. Најпре, узмите чинију и цео отвор чиније излепите изолир траком или селотејпом. Урадите то тако да нигде не остане ни најмањи отвор. За то вам, уместо селотејпа, може послужити и неко дебље платно или чак картон, али водите рачуна да површина мора да буде затегнута.

А сада вам требају и палице. За то ћете употребити оловке. Узмите папире и згужвајте их у облик лоптица. Улепите лоптице селотејпом, како се не би распале, а онда их залепите за врхове оловака. Уколико су вам лоптице превелике, смањите папире и ускладите их са величином оловке, односно чиније.

И ето - за пар минута добили сте мали кућни бубањ, на коме стварно може да се свира. По истом принципу, можете направити и велики бубањ. Уместо чиније бисте могли узети неку канту или буренце, а уместо оловака варјаче. Такође, свој бубањ можете и украсити, исцртати или облепити неким шареним папирима. А сада - уживајте у свирци!

Драги другарићи, ако откријете неки нови експеримент или трик, шаљите нам идеје на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад -

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?