У околини Студенице почиње снимање серије о Немањићима

Почетак снимања телевизијске серије о династији Немањића, под називом „Немањићи – рађање краљевине“, заказан је за среду, 15. марта, у околини манастира Студеница.

У околини Студенице почиње снимање серије о Немањићима У околини Студенице почиње снимање серије о Немањићима

Играна серија о Немањићима је један од највећих пројеката Радио-телевизије Србије, која се први пут бави српским средњим веком.

Серија о Немањићима доноси историјске турбуленције везане за српску државу крајем 12. и почетком 13. века, у време које је претходило устоличењу династије Немањића.

Важан аспект приче о Немањићима је подизање манастира Хиландар на Светој Гори.

У улози Стефана Првовенчаног појавиће се Војин Ћетковић, Стефана Немању ће тумачити Младен Нелевић, улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, а Вукана Немањића ће играти Небојша Глоговац.

У осталим улогама појавиће се: Нада Шаргин, Слобода Мићаловић, Миодраг Мики Крстовић, Горан Султановић.

Серија ће бити снимљена у продукцији РТС-а, у режији Марка Маринковића, према сценарију Гордана Михића.

Планирано је да снимање траје четири месеца на аутентичним локацијама, међу којима су Студеница и Црква Светог Петра и Павла у Новом Пазару.

Почетак емитовања прве епизоде планиран је за крај године у којој се обележава 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног.

Серија ће имати 12 епизода.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара