Појачање из Рима екипи „Прве немањићке краљевине“

Екипи РТС-овог пројекта о династији Немањића, „Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина“, придружила се и Бојана Шутић помоћник редитеља, која више деценија живи и ради у Риму.

Богату каријеру Бојане Шутић чини више од 40 филмова и серија за Италијанске, Енглеске и Америчке продукције.

Била је десна рука Кополи за филм Кум 3, Фелинију за његов последњи филм Глас Месеца, Данилу Шербеџији за Ослобођење Скопља. Занимљиву сарадњу истиче са Ентонијем Хопкинсом, Мишел Фајфер, Ал Паћином, Џесиком Ланг.

Дуго је радила на серији о Папи Јовану Павлу и у Киргистану месецима историјски серијал о Џингис Кану.

Немањићи су јој задовољство јер је то важан историјски период рађања српске државе и цркве.

„Сад је прилика да (гледаоци) сазнају све о тој династији која је владала у то време. Ако то буде отишло негде у свет да се покаже да смо ми у то доба имали краљевину, да су се писале књиге, и да постоје записи, увек то помињемо, да се јело кашиком и виљушком док су Енглези јели рукама, да се покаже да је постојала велика култура у то доба“, истакла је, у изјави за РТС, Бојана Шутић. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара