Директни преноси најбољих наступа са EXIT фестивала и ове године ексклузивно само на РТС-у!

По традицији дугој 20 година, Радио-телевизија Србије ће и ове године директно преносити најатрактивније концерте и ексклузивне програме 24. издања EXIT фестивала који се од 11. до 14. јула одржава на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, уз посебан Day 0, односно нулти дан који ће се одржати у среду, 10. јула на Главној бини фестивала која ће том приликом добити ново име Tesla Universe Stage - у част Николе Тесле.

Више од хиљаду акредитованих уметника из свих крајева света окупиће се ове године на преко четрдесет бина и музичких зона широм Петроварадинске тврђаве, обогаћујући 24. издање EXIT фестивала. Од среде, 10. јула па све до недеље 14. јула, сваке вечери од 22.00 до 2h на Другом програму РТС-а можете пратити специјалне емисије - уживо са главне фестивалске бине - Tesla Universe Stage и mts Dance arene.

Предстојеће издање фестивала, под називом EXIT Starseeds "Пробудимо наше супермоћи заједно" биће позив на буђење и ослобађање јединственог потенцијала свих појединаца, у ком ће свако од нас имати прилику да достигне своју јединствену сврху и пронађе, затим и ослободи своје супермоћи.

Музички критичари и медији сложни су у процени да је програм фестивала најјачи до сада. У Новом Саду ће се и овог јула 2024. године окупити легендарни уметници који и даље суверено владају светском сценом, али и најпопуларнији хероји нових генерација.

Током Нултог дана (Day 0) на EXIT-овој Главној бини наступиће шампион публике Baby Lasagna, један од највећих уметника нове генерације Iniko, популарни Burak Yeter који ће на свом наступу имати ексклузивног госта - једног од најцењенијих певача на свету Dimasha Qudaibergena. Њима ће се придружити и аустралијска продуценткиња Whyte Fang, као и победница Песме за Евровизију Teya Dora. Том приликом највећа бина на Петроварадинској тврђави добиће ново име – Tesla Universe, у част једног од највећих проналазача у историји човечанства Николе Тесле. Њему у част, почетак овогодишње EXIT Starseeds одисеје означиће и специјални мултимедијални перформанс Lords of Lightning у оквиру церемоније отварања.

У четвртак, 11. јула наступиће неки од најпознатијих извођача данашњице - родоначелник трап музике Gucci Mane, легендарни techno амбасадор Carl Cox, мрачна techno машина Klangkuensler, ексцентрични музички геније Oliver Tree, пионири drum n bass револуције Rudimental, techno ратница са Блиског Истока Сама Абдулхади, мелодични house мајстор Yotto, феноменални експериментални алхемичар звука Хенри Саиз, Villagers Of Ioannina City, Pepe Danza и Pretty Loud.

На највећој бини фестивала у петак, 12. јула наступиће Black Eyed Peas, поп-рап иконе које су продале феноменалних 80 милиона албума, најтраженији продуцентски и DJ dvojac Artbat, мултиинструменталиста и један од најсвестранијих уметника на данашњој музичкој сцени Azahriah, Argy back to back Vintage Culture World Premiere, као и феноменални Alok, Joker Out, Estella Boersma, Kobosil, Lanna, Марко Луис и Ника Турковић.

Најбоља журка је увек резервисана за суботу 13. јула, а ове године ће то бити уз иновативног визионара Maceo Plexa, харизматичног вокалног чаробњака Patricka Masona, британска уметница Kenya Grace, мрачни архитекта techo револуције I Hate Models, глобални плесни мађионичар Willy William, глобална поп и соул сензација, јединствени продуцент, певач, текстописац и DJ John Newman DJ Hybrid Live, легендарни The Exploited, виртуозна краљица house музике Sam Divine, затим Francis Mercier, Марчело и Бенд, Урбан, Ида Престер и Lollobrigida.

У недељу, 14. јула, на највећој бини имаћемо прилику да чујемо моћне рифове Toma Morella, једног од водећих светских гитариста! Том приликом ћемо са Tesla Universe Stage поново имати прилику да уживо чујемо неке од највећих хитова бенда Рage Against the Machine! Поред њега наступиће браћа Cavalera, неуморни метал визионари, Black Coffee, синоним за иновацију у house музици, еклектични мађиончичар звукa Bonobo DJ Set, електро поп звезда Sara Landry, савремени хитмејкери Ofenbach, пионир прогресивног house-а Сteve Angello, techno виртуоз OGUZ, као и Helena Hauf, Bad Copy, Грше, Kukus и Zhiva.

Будите део најбоље журке!

EXIT Фестивал 2024. само на РТС-у!

Од 10. до 14. јула: РТС 2 од 22.00 h до 02 h након поноћи  

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару