Читај ми!

Јесен на РТС - у знаку спорта и домаћих серија

Домаће серије, најважнији спортски догађаји, омиљени квизови, културни и уметнички садржаји, путописи, документарци, програм за децу и школарце, светске хит серије и филмови, као и нове сезоне најгледанијих емисија... То је оно што РТС ове јесени доноси на ваше мале екране!

Радио-телевизија Србије јесењу шему почиње премијерним домаћим серијама које ћемо гледати сваке вечери од 20 часова.

У понедељак, 29. августа, сезону отвара премијера породичне серије "У клинчу", чијих 30 епизода пратимо радним данима од 20 часова. Главне роле тумаче прослављени глумци Бранка Катић и Никола Којо, као и млада регионална музичка звезда Михајло Веруовић - Војаж (Voyage). Серија на шармантан начин говори о одрастању, о изазовима са којима се данас суочавају млади и њихови родитељи. Уз Бранку, Николу и Војажа, гледамо глумачке величине попут Светлане Бојковић, Драгана Мићановића, Небојше Дугалића, Сергеја Трифуновића, али и екипу младих глумаца, предвођену Теодором Драгићевић, Иваном Зечевић, Ђорђем Мишином, Анитом Огњановић...

Од суботе, 3. септембра, викендом у 20 часова гледаоци ће уживати у још једној премијерној серији - "Било једном у Србији". У питању је топла људска прича смештена у Лесковац, између два светска рата. Пријатељи Дине и Цоне враћају се из далеког света у родни град, где сплетом необичних околности од губитника постају прави хероји. У овој серији бриљантне улоге су остварили Слобода Мићаловић, Виктор Савић, Немања Оливерић, Радован Вујовић, Теодора Ристовски, Зоран Цвијановић, Мира Бањац, Драган Петровић Пеле, Божа Марјановић, Андрија Стоилковић као и Иван Бекјарев (коме је ово последња улога).

Пред нама је дванаест нових епизода друге сезоне серијала "Бранилац". Гледаћемо приче о 9 познатих судских случајева у којима су починиоце убистава бранили адвокати Вељко Губерина (у тумачењу Ненада Јездића), Филота Фила (Тихомир Станић) и Јован Баровић (Александар Ђурица).

У току јесени очекује нас и нова крими-драма "Кљун", као и нове сезоне серија које сте обожавали "Радио Милева", "Клан", "Мама и тата се играју рата".

РТС је ове јесени обезбедио и преносе највећих спортских догађаја - Европског првенства у кошарци у Немачкој, Чешкој, Грузији и Италији, од 01. до 18. септембра, као и оно што сви жељно ишчекујемо - Светско првенство у фудбалу у Катару, од 21. новембра до 18. децембра. Уз директне преносе утакмица, гледаћемо и специјалне емисије, интервјуе и занимљивости које могу интересовати истинске спортске сладокусце. Једна таква емисија је и "Шљива ранка и статива танка" коју је у сусрет овом великом догађају снимила видео продукција "Golden Touch" у сарадњи са Радио-телевизијом Србије. У питању је получасовних епизода и документарни филм у трајању од 60 минута, у којима ће представити неколико аматерских, нижеразредних фудбалских клубова у Србији. Иако у врло скромним условима, ови клубови опстају и трају, са традицијом дугом, не ретко, скоро читав век.

"Фантастична Планета" је назив новог документарног серијала у коме ћемо на сасвим оригиналан начин упознати нашу планету. Новинар Владимир Банић је за гледаоце РТС-а пропутовао читаву земаљску куглу - од Јужне Африке до Исланда, од Калифорније до Јапана. У 20 епизода видећете пресек данашње цивилизације и сазнати где је, куда иде и колико је заиста фантастична наша планета.

Поред незаобилазне "ТВ Слагалице" коју можете гледати сваког дана у 19 часова на Првом програму РТС-а, десета сезона квиза "Потера"од 29. августа доноси нова изненађења у старом термину - понедељком у 21 час. За породичну забаву ту је нова сезона популарног квиза "Стигни ме ако знаш" петком у 22 часа на РТС 1. У стандардном термину недељом у 21 час, враћа се и квиз "Ја волим Србију". За најмлађе гледаоце стиже нови квиз, и то не било какав, него - "НТЦ квиз", настао према систему учења оснивача Менсе Југославије - др Ранка Рајовића. Јединствен је по томе што не представља тест знања и информисаности, већ квиз мисаоних вештина, па ће испред малих екрана равноправно моћи да се надмећу деца и родитељи.

Ове јесени гледаћемо и нове сезона незаобилазних емисија као што су "Сасвим природно", "Велика илузија", "Гастрономад", "РТС ординација", "Ексклузивно са Миром Адањом Полак", "Шареница", "ТВ лица... као сав нормалан свет", "Квадратура круга", "На вечери код", "Кухиња мога краја", "Моја дедовина", "Свадба мога краја"...

РТС није заборавио ни на љубитеље страних серија - за оне који воле истините приче, ту је "Фифа гејт" (El Presidente, 2020), чилеанска серија заснована на случају корупције у FIFA-и 2015. године. За фанове чувене напуљске хит серије "Моја генијална пријатељица", премијерно стиже и трећа сезона пуна нових узбуђења и великих животних одлука две главне јунакиње. Из руске продукције стиже нам интригантна крими-драма "Добра риба" (The Telki, 2022) са Милошем Биковићем у главној улози.

Ове јесени будите уз РТС!

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару