Читај ми!

У сусрет пролећу, три нова серијала Редакције школског програма РТС-а

Школска редакција са поносом најављује емитовање нових епизода чак три серије: "Уприродисе" и "Клима да нам штима" - су посвећене указивању на значај живота у складу са природом а играна серија "Запрати ме" у фокусу има тинејџере у потрази за идентитетом...

"Уприродисе" - суботом у 12.30, РТС1

Eколошки телевизијски дечији серијал у ком су главни јунаци деца, инспирисан детињством које су обележиле телевизијске емисије "Полетарац" и "Невен" Тимотија Џона Бајфорда, наставља заједничку узбудљиву мисију повратка природи!

И нових 12 епизода серије "Уприродисе" красиће осунчана естетика отворених простора природе, ауторска музика компонована посебно за сваку епизоду, стоп трик анимације, луткарске бравуре и галерија аутентичних ликова: девојчице Лене, дечака Исака, Брзометлице Чистић, Здравка Дрена, Шуменка, кишне глисте, печурке, мравa и још много драгих другара, биљака и животиња, цео један живи свет чији језик Лена и Исак разумеју и говоре. Трећа сезона је посвећена здравом баштарењу у амбијенту здраве уприродњачке баште.

"Клима да нам штима"- средом у 9.45, РТС2 

Анимирано-играни, образовни серијал за децу о животној средини, климатским променама, угроженим животињским и биљним врстама и узрочно-последичној вези и утицају климатских промена на сва жива бића. Циљ серијала је да освести значај заштите животне средине, прикаже могућност живота људи у хармонији са природом, као и значај очувања биолошке разноврсности и смањења људског утицаја на природна станишта. Подсетићемо на животињске врсте које су угрожене, открити како настаје микропластика, одговорити шта је угљенични отисак или како сачувати шуме и слично. Серијал је настао као резултат успешне сарадње WWF - светске организације за заштиту природе и "Art beat" центра. У серијалу играју деца, полазници школе глуме "Art beat".

"Запрати ме", суботом од 12.45, РТС1

Нова тинејџерска играна серија ''Запрати ме", прати кроз 12 епизода групу младих људи у потрази за идентитетом... Ако се човек учи на грешкама, зар није нормално понекад грешити, поготово када тек правиш прве кораке у свету одраслих? Како да знаш ко си, шта желиш и који је најбољи пут до циља. Како да знаш да ли си спреман да се суочиш са животним изазовима или се плашиш реакције околине. Које су вредности које би требало да усвојиш и чији пример да следиш. И да, кога да пратиш на друштвеним мрежама. То су питања која себи постављају јунаци серије "Запрати ме"...

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво