Читај ми!

Марија Поповић, уочи нове сезоне "РТС Ординације": Поносни смо што смо стекли поверење гледалаца

Нова ТВ сезона јединственог ТВ информатора о здрављу, "РТС Ординација" стартоваће 10. октобра (РТС 1, недељом у 14.00h) а ауторка Марија Поповић открива за које су се сегменте гледаоци током протеклих пет година емитовања серијала, највише везали.

"Мислим да се свако од редовних гледалаца наше емисије везао за сегемент који га је највише занимао. Неки највише воле блок о храни, па ако он изостане из емисије, одмах пишу. Има оних којима је највише значе исповести познатих личности које угошћавамо у РТС Ординацији - они их храбре поверавајући да су имали исте страхове, дилеме или тегобе... Велики број гледалаца воли нашу рубрику "Истине и заблуде", јер кроз ту форму најбоље схвате и највише сазнају о теми. Истини за вољу, нама је најтеже да припремимо тај сегмент емисије. Треба прочитати толико материјала, али и проћи све форме, као коментаре-питања на друштвеним мрежама (како бисмо сазнали што то људи мисле и шта их занима, али у вези са чим су у заблуди)... Онда све то треба обрадити и са релевантним стручњацима за ту област... Али је вредно труда, наравно."

До сада је тим емисије "РТС ординација" реализовао око 120 емисија, а број тема којима су се бавили је "бар три пута више од тога" појашњава ауторка Марија Поповић и додаје:

"Свака емисија до сада је обрађивала 2,3 или 4 теме у оквиру садржаја. Саговорника је било највише, сигурно њих преко 500. Међутим, нисмо толико поносни на све те остварене цифре, колико на то што сто смо за све ове године стекли искрено поверење гледалаца и њихову редовност праћења сваког издања емисије."

"РТС ординација" је изборила позицију јединственог и поузданог ТВ информатора о здрављу који "из прве руке" нуди мишљења најрелевантнијих стручњака али и бројне корисне, применљиве информације и савете, које не можемо наћи нигде другде. Колико је изазовно уредничко-новинарски припремити све то и по којим критеријумима се селектују теме и саговорници?

"Заиста смо сви у екипи поносни што је тако, често коментаришемо да су многи савети који су дошли у фокус јавности у току пандемије, неке важне применљиве информације - били обрађени и дати код нас у "РТС ординацји" и много пре ове велике светске здравствене кризе. Свако ко жели да ради на својим навикама и здрављу, има широм отворена врата код нас сваке недеље. И сама, након пет година рада на овом пројекту, имам више знања и искуства, па ми је много лакше него раније да креирам овакав тип емисије. Постоји неколико правила којима се водим. Трудим се да нам теме буду шаролике, да буду разноврсне - такве да занимају што већи број људи. Правило, које такође волим да испоштујем је да у оквиру три теме само једна буде "тешка" а да остале две буду из области свакодневних навика, неге, психолошке и слично...

Пандемија је обележила наше животе поседњих годину и по. Којим све аспектима Ковид 19 ће се "РТС Ординација" бавити у овој сезони?

"Пратићемо ситуацију, као и до сада, и тако профилисати аспекте тема о Ковиду 19. На почетку сезоне ћемо се позабавити новостима о сојевима вируса корона и вакцинацији. Сигурно је да ћемо говорити поново о постковид синдрому, али ћемо се трудиити да као и до сада будемо актуелни."

Постоје и неке теме/обољења која су редовно заступљене у емисији "РТС Ординација", због значаја или нових сазнања. То су кардиоваскуларни проблеми, проблеми штитасте жлезде, проблеми у вези са варењем и цревима... то су теме које занимају велики број грађана јер, нажалост, велики број људи има такве проблеме.

Након премијера, аудиторијум прати "РТС "у великом броју и на Јутјуб каналу емисије...

"Заиста је тако и радујемо се томе. Захваљујући Јутјуб каналу емисије и пристиглим мејловима, сазнали смо да огроман број људи из региона и иностранства прати "РТС ординацију". Пишу нам, захваљују, предлажу... Ипак најпоноснији смо када нам стигне мајл са поруком да смо некоме помогли, променили живот, јер је заваљујући ономе што је чуо/сазнао у нашој емисији - променио навике или посетио стручњака (кога је слушао у емисији). "РТС ординацију" и правимо због гледалаца, зато стално и на све начине пратимо и ослушкујемо све њихове жеље, очекивања и предлоге. Најважније ми је да, све што аудиторијуму нудимо у оквиру садржаја ове емисије - буде јасно, употребљиво и пре свега корисно."

Прва емисија нове ТВ сезоне "РТС Ординација" на програму је у недељу 10. октобра (РТС 1, у 14.00).

недеља, 18. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару