Читај ми!

Човек који прави разлику

Мишко Ражнатовић, Никола Јокић, Бобан Марјановић и Душан Дуда Ивковић

Шести играч - Мишко Ражнатовић

Иза сваке успешне спортске звезде, стоји изврстан агент. У свету српске кошарке и њених најизраженијих личности, стоји прави заљубљеник у овај спорт. Мишко Ражнатовић је агент Николе Јокића, Бобана Марјановића, Василиса Спанулиса, и Дуде Ивковића, као и многих других. Ово је прича о њему, о кошарци, односу агента и играча, првом трансферу који се не заборавља. Сазнаћемо колико му је времена потребно да препозна будућу звезду, разлици европских и америчких уговора, о његовим великим трансферима и позитивним и негативним аспектима таквог успеха. Причали смо и о његовим љубавима, најпре кћерци Маши, а онда његовом кошаркашком клубу "Мега", који је постао синоним за успех у националним и интернационалним каријерама играча који изађу из овог клуба.
Понедељак, 24. мај, од 22.00 РТС 1
Продукција: Видеострој

Џокер - Никола Јокић

Један од фаворита за овогодишњом титулом МВП-ја у НБА лиги, заједно са неколико најпознатијих играча те лиге икада, отвара нам врата своје ергеле у Сомбору, свом родном граду у који и даље једва чека да се врати после сваке сезоне. Поделиће са нама свој развојни пут од буцкастог дечака који је изгледао као да може само рекреативно да се бави кошарком, преко својих сумњи у то да ли жели да прихвати обавезе професионалног спортисте и одрицањима које је то донело.. Сазнаћемо шта је наш најуспешнији кошаркаш прво купио када је потписао уговор са НБА, као и специфично лепом односу који има са својим агентом, Мишком Ражнатовићем.
Понедељак 31. мај, од 22.00 РТС 1
Продукција: Видеострој

Боби иде у Холивуд - Бобан Марјановић

Наш најпознатији Бољевчанин, поред харизме које показује у дресу Далас Маверикса на теренима НБА лиге, није могао да избегне пажњу америчке јавности, па је свој таленат опробао и у великим холивудским филмовима и рекламама. О томе одакле је почео, колико пута је морао да поднесе пораз како би дошао ту где је, о Мишку Ражнатовићу и тиму клуба Мега који му је у томе помогао, прича нам Боби Марјановић док посећује омиљена места свог родног града Бољевца.
Понедељак, 7. јун, 22.00 РТС 1
Продукција: Видеострој

"Маестро Ивковић"

Четврта и последња епизода серијала "Човек који прави разлику" посвећена је легендарном кошаркашком стручњаку Душану Дуди Ивковићу. Мало је људи у свету спорта који су толики ауторитет да, када уђу у просторију, сви заћуте. Једна од таквих особа је и Душан Ивковић, тренер који је прославио југословенску и српску кошарку, као и човек чије је име постало синоним за овај спорт у читавој Европи. Поред националног тима, легендарни Дуда је остао упамћен као тренер бројних кошаркашких клубова од Партизана, руског ЦСКА па све до Грчке у којој је и оставио најдубљи траг, нарочито на клупи атинског Олимпијакоса са којима је чак два пута постао освајач Евролиге.

Документарни филм "Маестро Ивковић" прати Дудин професионални развој, од мангупа са Црвеног Крста па све до опроштајне утакмице одигране у Пиреју 2017. године. О грандиозној каријери Душана Ивковића говоре имена попут Миодрага Марића, Жарка Паспаља, Предрага Даниловића и Миодрага Ражнатовића, док се опраштамо последњим кадровима испред бисте Николе Тесле која се налази у дворишту Дудине породичне куће, са којим је наш јунак у крвном сродству по мајчиној линији.
Понедељак, 14. јун, 22.00 РТС 1
Продукција: Видеострој

 

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару