Читај ми!

РТС поручује "Да смо живи и здрави"!

Година која је на измаку већини неће остати у лепом сећању, али колико год да нам је лоших успомена оставила, потрудићемо се да је лепо испратимо и са новом надом дочекамо наредну. Дочек Нове године код куће ове године није само питање избора већ и предмет здравствене препоруке. У складу са ситуацијом у којој се Србија и читава планета налазе, Радио-телевизија Србије успела је да припреми новогодишњи програм којим ће развеселити гледаоце, поштујући чињеницу да су тренутно многима од нас потребнији нада и речи подршке него еуфорија новогодишње ноћи...

Целовечерњи забавни програм под називом "Да смо живи и здрави" састојаће се од најлепших песама које су за Јавни сервис у претходним дочецима изводили наши најпознатији уметници. Први пут до сада, на било којој телевизији, у новогодишњој ноћи из истог студија гледаћете наступе Здравка Чолића, Цеце, Лепе Брене, Драгане Мирковић, Хариса Џиновића, Горана Бреговића, Мирослава Илића, Немање Радуловића, Бајаге, Жељка Јоксимовића...

До сада се на снимањима Новогодишњег програма РТС-а окупљало више стотина певача, музичара, глумаца, спортиста... Ове године, студио су, уз поштовање свих епидемиолошких мера, заузели водитељи Радио-телевизије Србије који су за вас снимили поруке инспирације, љубави и наде за сам почетак Нове године.

Уз ТВ лица, гледаћемо и глумце. Њих петоро - Анђелка Прпић, Милена Предић, Андреј Шепетковски, Небојша Миловановић и Бора Ненић снимили су чак 20 скечева под називом "Незвани гости". Као део Новогодишњег програма, ове духовите анегдоте које говоре о сусрету породице из Београда и њихових рођака са села у најлуђој ноћи, за циљ имају да нам врате оптимизам и наду у то да ћемо заједништвом и бригом о најближима превазићи тешкоће које су нас снашле.

У поноћ, честитаће нам они који су се борили за наше животе, хероји тешке године која је за нама - наши здравствени радници!

Новогодишњи програм трајаће чак пет и по сати, али ће се провод испред малих екрана наставити и дуже - до дубоко у ноћ, уз најлепше песме које су обележиле наше животе од 60-тих година прошлог века до данас. Из програма "60 нових година са вама" изабрана је најбоља музика из серија и филмова које волимо, као и хитови за сва времена у извођењу најпопуларнијих певача Србије и читавог региона.

Информативни програм, Јутарњи програм и Београдска хориника, као и увек, остају уз гледаоце свакога дана у својим редовним терминима.

И "Шареница" припрема своја празнична издања. Весела екипа ове емисије ће нас 31. децембра, од преподневних сати, уз много добре музике, традиционално прасенце на ражњу и руску салату, припремити и загрејати за дочек Нове године. Већ у суботу и недељу "Шареница" нас поново очекује у редовним терминима, али у празничном руху.

У данима празника, на РТС-у гледамо и много добрих филмова. Блокбастери, домаћи филмови које воле све генерације, акције и драме очекују нас на првом програму, док ће други бити резервисан углавном за циклусе филмова познатих глумаца и аутора. Као и сваке године, у специјалном издању Велике илузије "Година на филму", рекапитулирамо какав нам је филмски доживљај пружила 2020.

На РТС 3, последња недеља децембра осмишљена је као недеља оперских класика. Захваљујући Опери Српског народног позоришта, уживаћемо у симболу новогодишњих празника - "Крцку Орашчићу", хит представи "Ко је убио Џенис Џоплин", Вердијевој "Травијати", као и гала концерту "Оперске новогодишње приче". Посебан спектакл за гледаоце РТС-а припрема се 30. децембра, када ће у преносу уживо, после другог Дневника, са више локација у Новом Саду, у исто време оркестар, хор и солисти опере Српског Народног позоришта извести чувену оперску арију "Nessun dorma", уз поруку: "Победићемо".

Првог јануара на другом програму, у 21.00 гледамо ТВ премијеру прошлогодишњег концерта Здравка Чолића из Арене. Током празничних дана очекују нас бројни концерти великих звезда - Џеја, Мирослава Илића, Ане Бекуте, Халида Бешлића, Снежане Ђуришић...

РТС Планета ће у оквиру Новогодишњег биоскопа, у периоду од 1. до 14. јануара, свакодневно објављивати по три нова филмска наслова.

Празничне дане пред нама обележиће чак две премијерне домаће серије које ће се смењивати на првом програму РТС-а од 20 часова.

Дуго очекивана серија "Камионџије д.о.о." пред телевизијску публику стиже 28. децембра и пратимо је радним данима, од понедељка до петка. Комедија по жанру, серија је својеврсни омаж "Камионџијама" из седамдестих година, како је то замислио писац сценарија за обе серије, Гордан Михић. Празничне вечери проводићемо пратећи доживљаје наследника Паје и Јарета - Баје и Жиће, које маестрално тумаче глумци Ненад Јездић и Тихомир Станић.

Од суботе, 26. децембра, па у наредна четири викенда, од 20 часова на Првом програму Радио-телевизије Србије, очекује нас премијера криминалистичке серије "Клан". Ова савремена акциона драма прати уздизање и животни пут два ситна криминалца и пружа до сада невиђен увид у само срце криминалних организација и њихових многобројних послова. 

недеља, 18. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару