Читај ми!

Сабор народне музике 2020, од 2. новембра на РТС-у

Осам такмичарских емисија, 64 нова хита у духу најбоље традиције народног мелоса, три оркестра, еминентан стручни жири, вредне и престижне награде. И ви се питате - у финалу ће и гласови публике одлучивати о најбољима!

Током Сабора народне музике Србије, љубитељи народне музике имаће прилику да уживају у 64 нове композиције које ће извести исто толико певача - такмичара, током oсaм квалификационих емисија, које ћемо од 2. новембра пратити понедељком увече на Првом програму РТС-а. Финале је 28. децембра.

Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Радио Телевизија Србије и ове године организују Сабор народне музике. Ова престижна национална музичка манифестација ослања се на најбољу традицију некадашњег "Београдског Сабора" а са циљем да изнедри нове песме, у духу традиције народног стваралаштва и да допринесе очувању нашег народног мелоса.

На Јавни конкурс је ове године стигло више од 400 пријава, а у ужи избор ушле су 64 композиције. Понедељком увече на РТС1, од 2. новембра, љубитељи народне музике имаће прилику да уживају у новим композицијама а најчувеније звезде и врхунски уметници и певачи наше народне музике ће нас у ревијалном делу сваког издања овогодишњег Сабора, подсетити и на своје највеће хитове.

Водитељи овогодишњег Сабора народне музике Србије су Марија Вељковић Миловановић и Срђан Ивановић.

У свакој ТВ емисији, биће представљено по oсaм песама. У даљи ток такмичења, стручни жири ће бирати по две, које директно пролазе у финале.

Стални чланови Стручног жирија Сабора 2020 су Мерима Његомир, Љубиша Павковић и Дејан Петровић а са њима ће такмичаре у свакој емисији оцењивати и по још неколико звезда народне музике- наших најчувенијих музичких уметника.

У свакој квалификационој гостоваће и по два еминентна певача у ревијалном делу програма, а биће додељивана и специјална признања: "Национални естрдно-музички уметник" и "Естрадно- музичка награда за животно дело".

Финале овогодишњег Сабора народне музике Србије је заказано за 28. децембар, када ће бити одлучено која ће, од укупно 16 композиција, освојити престижну титулу победника овогодишњег издања манифестације.

РТС и СЕМУС на Сабору пружају шансу младим талентованим ауторима, као и провереним композиторима да се такмиче а осим престижних титула најбољих и да освоје вредне новчане награде: прво место и најбоља композиција - 350 хиљада динара, друго место - 250 хиљада динара и треће место - 180 хиљада динара. Поред тога, биће додељене и награде за најбољи текст, најбољи аранжман и интерпретацију - свака у вредности од 100 хиљада динара, као и награда публике.

Гледаоци ће добити прилику да гласају за своје фаворите путем СМС- а. О победнику ће одлучивати гласови публике и стручног жирија, и то у једнакој размери (50:50).

Уредници Сабора народне музике Србије 2020. су Душан Шуклетовић и Урош Марковић а режију потписује Петар Станојловић.

Сабор народне музике Србије 2020. пратите од 2. новембра, понедељком у 22 сата, на Првом програму Радио-телевизије Србије!

 

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару