У години јубилеја Радио Београда, рођенданско изненађење

Промоција нових тематских канала Радио Београда одржана је синоћ у Клубу РТС. Догађају су присуствовали бројни гости међу којима и хор Колибри, а за добро расположење била је задужена група "Концертмајстори".

У години када Радио Београд прославља 95. рођендан са радом почињу 4 радијска канала на РТС Планети који су намењени свим генерацијама. Покретање нове медијске услуге прати дигитализацију Звучног архива Радио Београда. Дигитализација Архива не ради се само како би била сачувана за следеће генерације, већ да би се поделила са слушаоцима и новим генерацијама.

"Радио Вртешка" је канал намењен деци и родитељима. У програмској шеми канала за децу, поред музике ту су и најбоље емисије реализоване у оквиру Програма за децу и младе Радио Београда 1, као и култне радио-драме за децу из богате архиве Драмског програма Радио Београда 2. Циљ канала је да негује дечју публику Радио Београда, да малишани израсту у здраве и образоване личности.

"Радио Џубокс" је музички канал намењен љубитељима светске и домаће евергрин музике. Квалитетне мелодије забавне музике, некада популарне, које се и данас радо слушају и никада не заборављају, заштитни су знак овог канала. Интернет генерације имају прилику да чују песме уз које су се упознали њихови родитељи, баке, деке...

"Радио Рокенролер" је музички канал намењен слушаоцима домаће и стране поп и рок музике. Представљамо вишедеценијски музички архив Радио Београда, као и музичка остварења дискографске куће ПГП РТС и других домаћих и страних продукција.

"Радио Плетеница" има за циљ представљање богатог и квалитетног музичког архива, аудио-записа Фонотеке Радио Београда, трајних снимака и емисија које образују и формирају укус слушалаца и упознају их са квалитетним снимцима познатих уметника народне музике, народних ансамбала и солиста забележених током 95 година дуге историје Радио Београда.

Велику помоћ у дигитализацији Звучног архива, Радио Београд добио је од Министарства културе и информисања.

Радио Београд у својој 95. години, помера границе. Радио је МЛАД! ИЗ ВЕКА У ВЕК!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару