ТВ јесен вредна пажње

Лига шампиона, Лиге Европе, истраживање злочина, домаће серије и филмови, садржаји из културе и уметности, програм за децу и школарце, светске хит серије и филмови, као и нове сезоне РТС-ових најгледанијих емисија! То је оно што вам РТС ове јесени доноси на ваше мале екране!

На самом почетку јесење шеме, већ 23. септембра, очекује нас повратак једног од најомиљенијих ТВ лица у Србији, Славка Белеслина. У новом и узбудљивом формату „Шта би после? Флешбек", РТС и Белеслин руше баријере између публике иза малих екрана и актера у студију. Иновативан приступ телевизијском програму омогућиће гледаоцима да више не буду само пасивни посматрачи, већ да путем мобилне апликације постану подједнако активни учесници као и гледаоци у студију.

Славко Белеслин ће сваког понедељка у 22.00 на РТС 1 заједно са публиком откривати шта се десило са неким од најинтригантнијих прича из живота у Србији, и то након што су изашле из центра пажње.

Али истраживања о људској природи се не завршавају овде. Одговор на питање: „Шта је све потребно да се уради да би се од једног трага са места злочина стигло до пресуде?", донеће нам Вељко Медић, од 24. септембра сваког уторка у 22.00 на РТС 1. Играно документарни серијал „Срце злочина" бавиће се темама из црне хронике, а реконструкције случајева којима ће се емисија бавити снимане су на аутентичним локацијама и са саговорницима који су сведоци злочина, жртве, полицајци, судије, тужиоци, адвокати, форензичари...

Поред истраживања људске природе, ове јесени РТС се бави и истраживањима обичаја. И то не било каквих, већ свадбених обичаја широм Србије! Од 26. септембра, четвртком од 22.00 на РТС 1, у 14 епизода првог циклуса серијала „Свадба из мог краја", гледаћемо мачванску, рашку, сјеничку, шумадијску, влашку свадбу, и још многе друге. Кроз овај серијал водиће нас три даме које ово лето проводе на весељима широм Србије - глумица Мирка Васиљевић и РТС-ова лица Рада Ђурић и Марија Вељковић. Још једна добро позната емисија враћа се на РТС, али овог пута у новом руху. Шоу програм „Луда народна ноћ" од октобра биће поново на вашим екранима са звездама народне музике.

Уколико је ваше знање о обичајима и лепотама наше земље већ на завидном нивоу, онда је права емисија за вас „Ја волим Србију". Тестирајте своје знање уз нова издања омиљеног забавног квиза од 29. септембра, сваке недеље у 21.00 на РТС 1. А за додатно упознавање са крајевима наше земље до којих иначе не бисте стигли, ту је осма сезона серијала и хуманитарног пројекта који слави солидарност и поправља домове, али и животе житеља Србије - „С Тамаром у акцији", од 27. септембра, петком у 21.00 на РТС 1. Још једна емисија која се ове јесени враћа на РТС, а која ће тестирати ваше знање је „Потера". Од 23. септембра, сваког понедељка од 21.00 на РТС 1, очекују нас чувени трагачи и њихови противници.

„Ове јесење сезоне, гледаоци ће наставити да прате најквалитетнији образовни и научни програм на каналима РТС 1, РТС 2 и РТС 3.

За љубитеље спорта припремили смо врхунски фудбал и утакмице Лиге шампиона и Лиге Европе. Наравно, ту су неизоставни документарни филмови, као и најбољи играни филмови светских и европских продукција. Али оно на шта смо највише поносни јесте домаћи серијски програм - три потпуно нове домаће серије и две нове сезоне већ популарних серија", рекла је Душка Вучинић, шеф службе за односе са јавношћу РТС-а.

Први драгуљ који нас очекује је мини серија „Делиријум тременс". Након великог успеха позоришне представе и филма, гледаоци РТС-а моћи ће да уживају у 4 епизоде ове мини серије за викенд 21. и 22, као и 28. и 29. септембра, од 21.00 на РТС 1. Серија „Делиријум тременс" представља посвету глумачкој уметности и својеврстан омаж аутора Горана Марковића глумцу Предрагу Ејдусу који је годинама глумио улогу Дагија у позоришној представи „Делиријум тременс".

Посебна посластица за све филмске сладокусце ове јесени биће серија „Група", коју РТС емитује средином октобра. Напета, узбудљива и страствена серија, прави је емотивни трилер и нешто што је недостајало на нашим ТВ екранима. Ова серија откриће нам то како је група тинејџера са Дорћола повезана са убиством познатог београдског криминалца и због чега је њихова прича постала опсесија инспектора трећег одељења полиције - Драгана Гаге Милетића. Кроз његов покушај да расветли овај злочин, добијамо јединствен поглед у животе његових колега у станици, бизнисмена осумњичених за илегалне послове, али и малолетника које су ситни дилерски послови увукли у много опаснију игру. Врхунску глумачку поставу чине Игор Бенчина, Филип Ђурић, Денис Мурић, Ивана Зечевић, Марко Миливојев-Мили, Милица Мима Трифуновић, Тијана Марковић, Павле Менсур, Јасна Ђуричић, Нела Михајловић, Војин Ћетковић и Бранка Катић.

Продуценти Бојана и Бојан Маљевић одлучили су да удруже снаге са врхунским глумцима као што су Драган Мићановић и Нада Шаргин, али и са Гораном Гајићем, режисером који живи у Лос Анђелесу, срцу филмске индустрије, а који у Србији није радио серијски програм још од сада већ култне серије „Вратиће се роде". Ове јесени, имаћемо ту срећу да на РТС-у пратимо једну несвакидашњу и свежу причу, окренуту легендама и породичним односима и са елементима мистике, каква дуго није постојала у домаћој продукцији. Да ли је истинита легенда о мору које узима жртве? Да ли су за сва дешавања крива само два камена са истим знаком, или се разлози крију међу људима и њиховим тајнама? То су питања на која ћете наћи одговоре у серији „Дуг мору", чије емитовање креће на РТС 1 почетком октобра.

Али то није једина морска прича која ће у нама пробудити жал за морем. Ове јесени, чека нас и премијера друге сезоне „Бисера Бојане". Редитељ Милан Караџић гледаоцима је поручио: „Може се очекивати још много жешће приче, са још много нових ликова, добре љубавне приче, добрих мелодрамских обрта, добре крими радње". Емитовање друге сезоне „Бисера Бојане" почиње премијерно 2. новембра на РТС 1, а до тада ћемо се подсетити прве сезоне ове серије, коју можете пратити сваке суботе од 5. октобра, у 21.00.

Све љубитеље догодовштина браће Ставрић обрадоваће вест да се њихови омиљени ликови враћају на мале екране. Тихомир Станић, Мира Бањац, Анита Манчић, Радош Бајић, Борис Миливојевић и многи други чувени српски глумци донеће нам много здравог хумора и разбибриге, али нас истовремено и натерати да се запитамо над важним животним питањима у другој сезони серије „Пси лају, ветар носи", која ће се премијерно наћи на Првом програму РТС-а од 5. октобра у 20.00.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару