Уживо на РТС- у: 59. Драгачевски сабор у Гучи од 8.- 11. августа

Радио - телевизија Србије директно ће преносити најбоље концерте овогодишњег програма драгачевског сабора трубача.

Сабор трубача, такође познат и као "Гуча фестивал", је традиционална фестивалска манифестација и јединствена смотра трубаштва која се сваке године одржава у варошици Гуча, у Драгачеву, у региону Западне Србије. Скоро милион посетилаца из Србије и иностранства долази сваког августа у ово место од две хиљаде становника.

Четири вечери заредом, од четвртка, 8. августа па све до недеље 11. уживо на програмима РТС 2, РТС 3 и интернет платформи РТС Планета можете пратити најбоље концерте овогодишњег програма Драгачевског сабора трубача.

Вишеструки добитник свих највећих признања ове манифестације, за соло и оркестарску виртуозност - легендарни Бобан Марковић, премијерно ће са својим чувеним и такође светски признатим бендом "Бобан Марковић Оркестар" представити 9. августа у Гучи нови музички материјал "Мрак", који је недавно објавио ПГП РТС.

На сабору ће и ове године (10. август) наступити такође изузетан и вишеструко награђивани трубач Дејан Петровић, са својим оркестром "Дејан Петровић Биг Бенд".

РТС ће директно преносити и традиционално такмичење за титулу најбољих извођача и оркестара на овом издању фестивала, затим Проглашење победника, као и Концерт победника 59. Драгачевског сабора трубача у Гучи (11. август) и концерт оркестра Дејана Лазаревића.

Захваљујући трубачком фестивалу, Гуча је постала позната у целом свету као место одржавања највеће манифестације посвећене трубачкој музици.

Музичка уредница ТВ преноса Гуча фестивала 2019: Тијана Паунковић

59. Драгачевски сабор трубача у Гучи: од 8- 11. августа, уживо на РТС РТС 2, РТС 3 и РТС Планета

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару