РТС продукција на филмским фестивалима

На предстојећим филмским фестивалима, Радио-телевизија Србије приказаће прву епизоду ТВ серије "Група" у продукцији "Vision Team"-a као и два играна филма "Делиријум тременс" и "О животу и о смрти" из своје најновије продукције.

Премијера ТВ серије "Група", која ће од ове јесени бити на програму РТС-а, биће одржана на Филмском фестивалу Сарајеву, који се у новије време профилисао као најистакнутији регионални филмски фестивал и на "Филмским сусретима" у Нишу. "Група" је серија о тинејџерима који се налазе у великим искушењима да склизну у озбиљан криминал. Ова сложена драма, реалистична је прича о стварном животу, а породичне недаће, свет градског подземља и свеприсуство савремених технологија, испреплетани су и чврсто повезани.

У главним улогама појављују се Игор Бенчина, Денис Мурић, Филип Ђурић, Војин Ћетковић, Дејан Луткић, Јасна Ђуричић, Милица Трифуновић, Бранка Катић, Нела Михаиловић, Бојан Жировић, Ирфан Менсур, Матеа Милосављевић, Борис Исаковић, Ивана Зечевић, Мили, Павле Менсур.

Остварење Горана Марковића "Делиријум тременс" наставља своју фестивалску турнеју. Причу о глумцу Дагију који трага за сопственим идентитетом, публика у Врњачкој Бањи гледаће 15. августа, после чега, у последњој недељи августа, следе Филмски сусрети у Нишу. Улоге тумаче Тихомир Станић, Анита Манчић, Игор Ђорђевић, Миодраг Крстовић, Нада Шаргин, Дагијеву супругу, костимографа, Горица Поповић.

За режију филма "Делиријум тременс", Горан Марковић је на Софесту добио награду за режију, а тумач главне улоге, Тихомир Станић, на том фестивалу је добио награду "Бата Живојиновић" која се додељује за најбољу мушку улогу.

Потресно и снажно остварење "О животу и о смрти", по сценарију Предрага Перишића и у режији Предрага Велиновића, говори о животу јунака чије се судбине испреплићу у ноћи бомбардовања Радио-телевизије Србије. Улоге тумаче Драган Петровић Пеле, Дара Џокић, Нада Шаргин, Милутин Милошевић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Јасна Ђуричић, Данијела Кузмановић, Страхиња Блажић, Милица Сужњевић, Наташа Перић, Павле Менсур и други.

Филм "О животу и о смрти" на програму фестивала у Врњачкој Бањи је 15. августа, а крајем истог месеца биће приказан и на фестивалу у Нишу.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару