Лето на РТС-у почиње!

Желите да гледате Вимблдон, пратите нашу младу фудбалску репрезентацију, али и да се припремите за Светско првенство у кошарци? Желите да се опустите уз бомбастичне холивудске филмове, али и да решавате мистерије са озбиљним европским детективима? Желите да сагледате свет око вас из новог угла, али и да се упознате са правим животом највећих звезда? РТС ће овог лета испунити све ваше жеље!

Уколико желите да упознате егзотичне пределе из удобности своје фотеље, од 21. јуна окрените Први програм у 18.25 и уживајте у премијерном серијалу омиљеног путописа "Свет на длану". У 12 нових епизода, Слободан Мићић вас води на Кубу, Шри Ланку, Патагонију, Исланд, Аљаску... Ако бисте радије путовали по свету пратећи своје омиљене спортове, РТС вас води у Италију где можете да бодрите наше фудбалере на Европском првенству за играче до 21. године, али и у Енглеску на чувени Вимблдон, на којем ће Новак Ђоковић бранити титулу.

Али, овога лета нема разлога да се зауставите овде. У врхунском споју спорта и путовања, од 18. јуна, сваког уторка и петка од 22.00 на РТС 1, Слободан Шаренац окупља нашу кошаркашку репрезентацију по целом свету, и проверава њихову борбену спремност за нову медаљу у серијалу "У сусрет Светском првенству". Водитељ се запутио преко океана како би се лично уверио у то како напредују припреме за Светско првенство. "Прокрстарили смо Америком и Европом у жељи да вам дочарамо њихове животе на нешто другачији начин. Између осталог, играћете голф са Богдановићем, игрице са Недовићем, тенис са Теодосићем, певаћете са Марјановићем, и све то у серијалу "У сусрет Светском првенству" , нагласио је Шаренац.

Када се након свих ових путовања ужелите Србије, наша земља ће заједно са Летонијом бити домаћин Европског првенства за кошаркашице, а утакмице ћете моћи да пратите на каналима РТС-а. Осим тога, Најлепше народне песме - РТС караван вам и овог лета доноси ванвременску народну музику са живописних тргова широм земље.

Међутим, звезде народне музике нису једине које ће заблистати на РТС-у. Пенелопа Круз, Данијел Редклиф, Мики Рурк, Тенди Њутон, Кристијан Бејл, као и многи други одушевиће вас у својим филмским улогама. Али, ни то није све. "РТС ће својим гледаоцима током лета понудити низ врхунских премијерних страних серија, међу којима би нарочито требало издвојити "Подморницу" (Das Boot, 2018), иначе наставак култног филма из 1981", најавио је Никола Попевић, одговорни уредник филмске редакције РТС-а. У топлим данима, на каналима РТС-а расхладиће вас хладнокрвни Енглези - најгледанија британска ТВ драма "Даунтонска опатија" и последња, трећа сезона криминалистичке серије "Бродчерч". У кишним данима, размрдаће вас "Велвет", романтична шпанска мелодрама о модном царству изграђеном од свиле, сензуалности и завођења, али и енглески досељеници у Новом Свету у серији "Џејмстаун".

Филмска редакција потрудила се да у сталним терминима за дугометражни ауторски документарни филм, радним данима у 20.00 часова на Другом програму, омогући гледаоцима да погледају узбудљиву животну причу необичне и ексцентричне Грејс Џонс, сазнају и оно што нису знали о једној од највећих светских дива - Витни Хјустон, стекну увид у младост и политички пут једног од најмоћнијих људи света - Владимира Путина, завире у ексклузивне снимке припремања последње ревије француског модног генија Ив Сен Лорана, чују необичне приче о најважнијој споредној ствари на свету, италијанској амбасади у Сантјагу или о контроверзним побуњеницима у Венецуели.

Врело лето на РТС-у почиње!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару