Радио Београд 202 у Ноћи музеја

Двестадвојка ове године за Ноћ музеја 18. маја припрема нешто посебно.

У суботу, од 16 часова до поноћи у холу и фоајеу Студија 6, у згради Радио Београда (бочни улаз из Хиландарске 2 а), посетиоци Ноћи музеја моћи ће да виде низ фотографија и експоната из прошлости радија.

Једна мултимедијална изложба посвећена је Индксу 202 - чувеној емисији "Двестадвојке" и легендарном Индексовом Радио Позоришту. Изложба фотографија ће бити "озвучена" тонским сегментима из епизода због којих су Индексовци стекли славу осамдесетих година прошлог века.

Друга изложба кроз сачуване фотографије и видео записе приказује најважније догађаје из историјата култне "Двестадвојкине" емисије Хит Недеље. Пре 40 година, као својеврсна радијска револуција, уведена је пракса која траје и данас - да хитове недеље бирају слушаоци својим гласовима, а не музички уредници. Многи то називају првим слободним и демократским изборима у бившој СФРЈ после Другог светског рата.

Од 20 до 23 часа Радио Београд 202 припрема и специјалну емисију са свирком уживо у Студију 6. Биће испричане најзанимљивије и до сада неиспричане приче о развоју српске и југословенске рок музике, освајању слободе кроз рок израз. Саговорници Олге Кепчије и Ненада Кузмића биће хроничари домаћег рока: Богица Мијатовић, Петар Јањатовић, те Александар Жикић који је и музичар, а својевремено је био водитељ "Двестадвојкине" емисије Хит Недеље. Биће ту још некадашњих водитеља популарног Хита - Раша Петровић, Љуба Трифуновић и, наравно, легендарни Владимир Јанковић Џет. Уживо ће свирати Дејан Цукић, Бранко Марушић Чутура и "Хантинг соулс", Влада Ел Гиганте, као и групе "Винили" и "Чикине бомбоне".

Слушаоци "Двестадвојке" моћи ће ову емисију да чују на радио таласима овог програма и да гледају у видео преносу на званичној Фејсбук страници Радио Београда 202. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару