Недеља РТС Планете у Чикагу

Од 11. до 18. новембра 2018. године, у Чикагу ће бити представљен до сада програмски најзначајнији пројекат Радио-телевизије Србије, намењен свим гледаоцима и слушаоцима широм света - РТС Планета.

Српска дијаспора, до које је стигла вест о мултимедијалној интернет платформи Радио-телевизије Србије, већ је препознала предности новог начина гледања телевизије и слушања радија, и разноврсност и квалитет садржаја које нуди РТС Планета. To показује статистика према којој је више од 50 одсто регистрованих корисника ван територије Србије. Свесни значаја пројекта за српско расејање, организујемо "Недељу РТС Планете" у Чикагу.

"РТС Планета представља важан корак у јачању везе између матице и српског расејања, дајући значајан допринос очувању српског националног идентитета и културне баштине, која је сада доступна свима. Чикаго је српски град, други по броју Срба у свету, после Београда, па је тако и очекивано да ћемо сусрет са нашим гледаоцима и слушаоцима почети управо тамо. То ће бити прилика да у директном контакту са онима који нам се придруже разговарамо о њиховим програмским интересованима и очекивањима од Јавног медијског сервиса Србије, али и да представимо богату програмску понуду која је сада први пут широм света доступна на нашој мултимедијалној интернет платформи РТС Планета (www.rtsplaneta.rs)", каже Татјана Ћитић, помоћник извршног директора за развој РТС-а.

Промоције ће се одржати:
Недеља, 11. 11. 2018. год. Српски Православни Саборни храм Светог Васкрсења Христовог у 12.00 часова, Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral
5701 N. Redwood Drive; Chicago, Illinois 60631
Среда, 14. 11. 2018. год. Генерални конзулат Републике Србије у 18.30 часова
201 E. Ohio Street, Suite 200, Chicago, IL 60611
Субота, 17. 11. 2018. год. Ресторан Скадарлија у 19.30 часова
9237 Ogden Ave, Brookfield, IL 60513
Недеља, 18. 11. у 12.00 часова, Црква Свети Стефан Дечански
3543 W.Leland av, Chicago, IL 60625

Према подацима о посећености РТС Планете, гледаоци су највише заинтересовани за најновије емисије РТС-а: домаће игране серије - Корени, Јутро ће променити све, Војна академија, потом за документарне емисије - Сасвим природно, Квадратура круга, ТВ лица, и за емисије посвећене значајним историјским догађајима - тренутно обележавању стогодишњице од завршетка Великог рата. Поред тога, највише прате, директно или одложено, Дневник 2, Јутарњи програм, Шареницу, С Тамаром у акцији, а посебно су заинтересовани за приче из свог краја у категорији Мој град, где су пронашли своју пречицу до завичаја. Заинтересовани су и за забавне програме: 60 најлепших народних песама, Луда ноћ, Три боје звука, потом образовно-научне емисије из свих области природних и друштвених наука и посебно програме за најмлађе гледаоце са чувеним старим, али и најновијим насловима - На слово на слово, Коцка, коцка, коцкица, Полетарац, Ресторанчић залогајчић, Кукурику шоу, Плава птица, Плашко Храбровић итд.

Тренутно је на РТС Планети доступно око 14.000 ТВ и радио-емисија, прилога, фонограмских записа, а у кратком року, захваљујући квалитетном програмском садржају, регистровано је скоро 300.000 корисника широм света.

Подсећамо, на мултимедијалној интернет платформи РТС-а омогућено је уживо праћење 11 телевизијских (РТС 1, РТС 2, РТС 3, РТС ХД, РТС Свет, РТС Живот, РТС Драма, РТС Коло, РТС Музика, РТС Трезор и РТС Полетарац) и 4 радијска канала (Радио Београд 1, Радио Београд 2, Радио Београд 3 и Радио Београд 202) Медијског јавног сервиса Радио-телевизије Србије. За одложено гледање и слушање доступна је "catch up" услуга од 72 сата. Корисницима су на располагању и услуге Видео на захтев и Аудио на захтев (могућност праћења ТВ и радијских емисија у оквиру Видеотеке и Слушаонице), као и могућност прегледа појединачних прича из дописничке мреже РТС-а у оквиру целине Мој град. Такође, доступна су и музичка издања ПГП РТС-а. Једна од функционалности, поред одложеног гледања и слушања, јесте и могућност истовременог праћења четири ТВ и радијска канала.

Приступ садржајима могућ је преко десктоп рачунара, таблета и паметних телефона уз регистрацију на веб-страни www.rtsplaneta.rs, мобилној апликацији (за Андроид или ИОС) или преко Facebook-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару