Београдски џез фестивал 2018

Ново, 34. издање Београдског џез фестивала ће, под слоганом „БЕЗ ГРАНИЦА“ / „NO LIMITS“ од 25. до 29. октобра понудити репрезентацију најинтригантнијих уметника светске и домаће сцене. И ове године трајаће пет дана, са традиционалним дуплим концертним програмом сваке вечери, уз учешће више од 20 састава и солиста из целог света. РТС је и ове године медијски партнер фестивала.

Међу најатрактивнијим учесницима су велике звезде савременог џеза. Курт Елинг је водећи џез певач на свету у последње две деценије. У Београду ће представити нови албум The Questions, врхунску мешавину џеза, музике Бродвеја и обрада химни рокенрола - песама Боба Дилена, Пола Сајмона и Питера Гебријела.

Са Кубе стиже гигант тамошњег џеза, виртуоз на клавиру Чуча Валдес и његов Jazz Batá пројекат.

Прави хит на европској сцени ове године биће састав две неоспорне џез легенде: Енрико Рава квинтет са специјалним гостом Џоом Лованом. Рава је једно од најистакнутијих имена у историји европског џеза и ментор великом броју италијанских уметника а Ловано се окитио бројним наградама америчке критике за најбољег тенор саксофонисту и музичара године (у апсолутној категорији).

По први пут у новијој историји Београдског џез фестивала, у главном програму 34. издања учествују гости из неколико далеких земаља са јаким џез сценама.

А апсолутно први пут на фестивалу- наступиће и један у целини женски састав, октет под вођством немачке пијанисткиње Јулије Хулсман.

Биг бенд РТС прославља 70 година постојања и на Београдском џез фестивалу уз сјајног госта, чувеног америчког ветерана Бобија Шуа.

Српском саставу Fish in Oil припада част да отвори 34. Београдски џез фестивал. Они су предводници савременог звука у нашој земљи, познати по фуриозним наступима. Премијерно ће извести програм са четвртог студијског албума који ће бити објављен непосредно пред концерт, уз једног изузетног госта из иностранства: чувеног америчког авангардног гитаристу Марка Рибоа!

Џез се незаустављиво шири и озбиљно свира, о чему сведочи и овогодишњи програм 34. Београдског џез фестивала . Зато организатори позивају публику да од 25. до 29. октобра (у Дому омладине Београда и Комбанк дворани) „отворених ушију, пропутујете са цео свет, који одједном пуним срцем свира исту заједничку мелодију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару