Читај ми!

Трећа сезона популарне израелске серије "Фауда" , викендом премијерно на РТС 2

Наставља се напети ратни трилер који гледаоце већ две сезоне држи приковане уз мале екране и тера их да са нестрпљењем ишчекују нове епизоде. Трећа сезона израелске акционе серије која се бави тајним службама и сукобима на Блиском Истоку, сели се у Газу, парче палестинске територије окружено Израелом, које је под тоталном контролом Палестинаца и Хамаса. Израелским командосима ће овог пута бити теже да дођу до таоца отетих на Западној обали, прокријумчарених кроз Израел и доведених у срце Газе. Суботом и недељом на РТС 2 у 22.00 часа.

У трећој сезони серија показује одређену меру зрелости, бацајући на појам добра и зла у израелско-палестинском сукобу нове нијансе двосмислености. Док средишњи део серије и даље остаје противтерористички оперативац Дорон, свеопште уништење које изазива у покушају да уништи своје непријатеље и разоткрије њихове планове, сугерише да је он можда више негативац него што је то вољан да призна.

Како Доронова ситуација постаје све страшнија, људи који су му блиски умиру, други се удаљавају од њега, а он се налази на беизлазној силазној путањи. Дорон пати од компромиса које мора да направи зарад своје професије током целе серије, уништавајући успут свој брак, али трећа сезона доноси моралне дилеме и на пољу људскости.

До сада, већина Палестинаца у његовом видокругу били су људи који су планирали да изазову велику штету. Али то није случај са Башаром, смелим младим боксером кога он тренира у теретани, у Гази док се представља као скривени терориста. Доронов главни циљ је да пронађе оперативца Хамаса Абу Фаузија пре него што овај успе да мобилише своју мрежу и "осветли Газу" у спектакуларној демонстрацији силе. Иако можда мисли да само ради свој посао, Дорон је увучен у улогу Башаровог оца и ментора, иако је та веза осуђена на пропаст.

У претходним сезонама, "Фауда" је критикована због недостатка аутентичног приказа палестинског живота али трећа сезона показује одређене напоре да се драма смести у центар палестинске заједнице у којој живот под окупацијом није искључиво везан за сумњиве послове иза кулиса и стереотипно лоше момке, него да ту постоји и много више од тога.

Улоге: Лиор Раз, Рона-Ли Шим'он, Ицик Коен, Боаз Конфорти, Риф Неман...
Режија: Лиор Раз, Ави Исашароф

 

 

 

 

 

 

 

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару