Серија „Табу“, викендом на РТС 2

Мрачна Би-Би-Сијева мини-серија „Табу“ (Taboo, 2017), смештена у 19. век, дело је великих и звучних холивудских имена - Том Харди, који тумачи главну улогу, уједно је и писао сценарио заједно са својим оцем, Чипсом Хардијем и Стивеном Најтом (познатим по серији „Бирмигенска банда“), док је извршни продуцент серије, чувени режисер Ридли Скот. Суботом и недељом у 22.00 на РТС2.

Серијал је смештен у свет британско-америчких империјалних сукоба почетком 19. века, у којем један човек покушава да надигра и надживи махинације мрачних царстава, њихове трговине, убистава и територијалне похлепе.Радња се одвија у Лондону, 1814. године и прати Џејмса Кезају Дилејнија, необичног и у најмању руку, мрачног човека који се након 12 година враћа из Африке на опште изненађење свих који га већ дуго сматрају мртвим.

Тетовиран и озлоглашен, са укусом људског меса у устима и сенком изопачености на лицу, он немилосрдно корача срцем империје одлучан у осигуравању наслеђа које му је оставио недавно преминули отац. У питању је острво Нутка у бившој шпанској Америци, које је управо постало кључна земљишна тачка за преговоре Британије са Америком и за одређивање будуће границе Америке са Канадом.

Острво које је наследио донеће му велики број непријатеља који ће вребати иза сваког ћошка прижељкујући његову смрт, али Џејмс ће морати да се сналази на све комплекснијој територији и вешто избегне смрт....

Окружена завером, убиством и издајом, мрачна породична мистерија полако се разоткрива кроз осам епизода које причају узбудљиву причу о љубави и издаји, а коју брилијантно дочарава сјајна глумачка екипа на челу са Томом Хардијем и унуком Чарлија Чаплина - Уном Чаплин (Игра престола). Поред њих ту су још и Џонатан Прајс (Игра престола), Мајкл Кели (Кућа од карата)...

Улоге: Том Харди, Уна Чаплин, Џонатан Прајс, Мајкл Кели, Дејвид Хејман, Ричард Диксон, Стивен Грејам..

Режија: Андрес Енстром, Кристофер Нихолм

Суботом и недељом у 22.00ч на РТС 2; реприза уторком и средом, РТС 2, око 22.30ч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару