Нова крими-драма „Тунел“ на РТС 2

Суботом и недељом на Другом програму РТС-а, у 22.00, реприза - уторком и средом на Другом програму, у 22.45.

На Други програм РТС-а, стигла је нова крими-драма, римејк чувене скандинавске серије Мост (Bron/Broen, 2011), у копродукцији енглеске телевизије Sky Atlantic и француске Canal+. (The Tunnel, 2013)

Серија Тунел смештена је у време економске кризе у Европи и радња почиње када се на енглеско-француској граници, у Евротунелу, испод Ламанша, пронађе тело француске политичарке. То спаја детективе Карла и Елису, потпуно различитих нарави, који су приморани да удруженим снагама јуре серијског убицу. Језиво убиство је прво у низу, а како време пролази они откривају праву намеру убице, који је у некој врсти моралног крсташког похода, како би у обе земље истакао социјалне проблеме и неправде.

Прва епизода серије Тунел помно пратио оригинални заплет серије Мост, иако критичари тврде да у поређењу са шведском колегиницом, француска детективка Елиса показује много мање симптома аутизма.

Тунел је у ствари друга по реду адаптација серије Мост. Награђивана The Bridge (2013) у поизводњи FX мреже и у америчкој продукцији, започиње проналаском леша на мосту између Мексика и Тексаса и сарадњом мексичке и америчке полиције... Критичари ипак веома хвале енглеско-француску верзију, наглашавајући да ће у њој уживати чак и они који су гледали претходне две верзије.

Фанови филмова фантастике свакако ће препознати двоје главних глумаца - Клеманс Поези и Стивена Дилана. Француска глумица и модел Клеманс, тумачила је лик Флер Делакер у филму Хари Потер и Ватрени пехар, док је енглеском глумцу, Стивену, била поверена улога Станиса Баратеона, у популарној серији Игра престола.

Један од сценариста је и Бен Ричардс, познат по раду на Spooks, Outcasts, Party Animals, док режију потписују Хети Мекдоналд (Volander, Fortitjud, Poaro, Doctor Who...), Филип Мартин (Воландер), Доминик Мол, Томас Винсент...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару