„Елементарно“ на РТС 2

Америчка крими-серија која представља једног, потпуно новог и модерног Шерлока Холмса, веома другачијег од оног на ког су читаоци, али и гледаоци навикли. Наиме, Холмс је бивши зависник од дроге, а доктор Вотсон је по први пут жена. Серија се враћа на програме РТС-а, почевши од друге сезоне. (Elementary, 2012)

Након периода рехабилитације модерни ексцентрични Шерлок Холмс сели се на Менхетн, где га његов богати отац присиљава да живи са докторком Вотсон која контролише његову рехабилитацију.

Некад успешни хирург, све док није изгубила једног пацијента, а са њим и лиценцу за рад, Вотсонова види свој тренутни посао као још једну прилику да помогне људима. Међутим, Шерлок није ни налик њеним претходним клијентима. Он је обавештава да се ништа од њене стручности не може применити на њега и да је он сам осмислио свој пострехабилитацијски третман - повратак на посао као полицијски консултант у Њујорку.

Вотсонова нема избора него да се придружи свом новом, мрзовољном клијенту на његовим пословима, а Шерлок временом увиђа да ће му њено медицинско образовање бити од помоћи... Капетан Тобијас "Тоби" Грегсон зна да је Шерлок одличан у решавању случајева, и дозвољава му повратак на старо место. Сад када несташан Шерлок јурца по Њујорку решавајући случајеве, треба му неко ко ће га држати приземним. Очигледано права особа за тај "посао" је Вотсонова.

Серија је побрала веома позитивне реакције и коментаре критичара и публике, иако је пре премијерног приказивања наишла на одређене критике на рачун тога што блиско прати Би-Би-Сијеву модернизацију Дојлових дела, серију Шерлок.

Улога Шерлока је поверена живахном Британцу Џонију Ли Милеру (Trainspotting, Хакери), а улога његове сенке и помагача, познатој америчкој телевизијској и филмској глумици Луси Лу. У осталим улогама, нашли су се: Ајдан Квин, Џон Мајкл Хил, Џон Нобл...

Аутор серије је Робер Доерти.

Од уторка до петка, РТС 2, 21.00ч. Репиза од понедељка до петка, на Другом програму у 16ч. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару