Читај ми!

Балканском улицом

"Балканском улицом" бележи јубиларних 10 година емитовања.

У новом раму за старе слике.

У јубиларну десету сезону емитовања, од 9. октобра, емисија Балканском улицом на Првом програму РТС-а, у свој стандардни термин, недељом од 13 часова и 30 минута, улази у мало измењеном руху. Од ове сезоне пред гледаоце РТС Балканском улицом емитује се из студија у Кошутњаку, а гости ће бити они који су у протеклих 10 година дали најупечатљивије интервјуе и они које је Весна Дедић читаву деценију чекала.

Атмосферу улице којом се са железничке станице долази у Београд, са кофером пуним планова и снова за освајање великог града, дочараће нова сценографија, нови амбијент као "нови рам за старе слике", како каже ауторка емисије Весна Дедић.

Емисија и даље остаје портретски интервју у којем гости, чувена имена уметности, спорта, политике, новинарства и друго причају своју животну причу, искрено и емотивно, истиче Весна Дедић. Студио и сценографија су ту да емисију мало умију и да помогну да гледаоцима емитујемо и вредне снимке из богате архиве Телевизије Београд на упечатљивији начин. Радујем се сусрету са личностима који су ми до сада дали интервјуе на које су гледаоци емотивно реаговали, а радујем се и што су пристали на разговор они чији сам пристанак чекала скоро десет година. Овим телевизијским причама, интервјуима, желим да дочарам стихове из песме "Тражим улицу за своје име" у којима песник, на питање "док је историја трајала, шта сам ја радио" даје наједноставнији и најлепши одговор: "Просто сам волео тебе".

Добро познати сегмент емисије у којем гости причају о тренуцима када су срећу и тугу делили у кафани, биће употпуњен певачима који ће "a capello", или уз пратњу једног инструмента, певати гостима њихове омиљене кафанске баладе.

Аутор емисије: Весна Дедић

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару