Друга ТВ сезона емисије "РТС ординација" - недељом у 14 на РТС1

Нова телевизијска сезона емисије "РТС ординација" доноси исповести јавних личности које до сада нисте чули и савете најугледних стручњака, које можете почети да примењујете истог дана.

Ауторка Марија Поповић и тим емисије припремили су нових педесет тема за другу ТВ сезону. Најновија издања РТС-овог шоу програма посвећеног унапређењу нашег здравља, "РТС ординација"- пратите од недеље, 8. октобра у 14.00, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

"РТС Ординација" је први шоу програм о здрављу на овим просторима, који гледаоцима омогућава да кроз забаву уче и сазнају све што је важно за очување и побољшање здравља. Атрактивно студијско телевизијско решење, усклађено са науком и необориво добрим саветима и информацијама - неки су од разлога што је овај ТВ формат током читаве прве сезоне емитовања имао редовну публику.

Ауторка и водитељка Марија Поповић гледаоце води и кроз занимљиве приче са терена, а у студију су гости врхунски стручњаци из света медицине и личности, које своја искуства преносе гледаоцима - о болестима које су успешно пребродили или се против њих ефикасно боре... Своје здравствене потешкоће и личним искуством потврђене методе за унапређење здравља, само у овој емисији РТС-а, отворено поверавају и јавне личности- глумци, ТВ лица, певачи, спортисти...

Марија Поповић, ауторка и уредница емисије:"Током прве ТВ сезоне, у "РТС ординацији" угостили смо 230 личности које су нам говориле о здрављу. Кроз 24 емисије, из свих аспеката смо информисали гледаоце и објаснили им све најважније, о више од педесет обољења: говорили смо плућима, инфаркту, можданом удару, знојењу, дијабетесу, вртоглавицама, хркању, реуми, најважнијим органима и њиховом значају и начинима очувања али и о коси, кожи, свим добробитима које здрављу доноси познавање и примена правила здраве исхране..."

Гостујући лекари и остали стручњаци, у емисији "РТС ординација" говоре разумљивим језиком, једноставно и јасно, нудећи конкретне примере, информације и сугестије - од којих многе гледаоци могу одмах да усвоје или примене. Публика у студију учествује у експериментима, који на забаван и неочекиван начин информишу гледаоце о многим аспектима очувања и унапређења здравља.

Марија Поповић, ауторка и уредница емисије: „У другој ТВ сезони, имаћемо сегмент више него у претходној емисију ће чинити четири тематске целине. Као и раније, у првом делу емисије угостићемо лекаре и познате личности које ће отворено поверити своја здравствена искуства и проблеме. У првим издањима друге сезоне, теме ће бити: висок ниво холестерола, трудноћа, проблеми са слухом и видом, болести црева... Други блок чиниће редовна рубрика "Истине и заблуде": квалификовани и угледни стручњаци говориће о темама попут хемороида, штетности зрачења, коксакију, муцању, проширеним венама... У трећем сегменту, лекари ће кроз интересантне демонстрације и експерименте уз помоћ публике у студију, објаснити важне информације и дати конкретне савете: како се намешта атлас- први вратни пршљен, шта је мезотерапију косе, сазнаћемо све о шећеру и заслађивачима, специјалисти из Хитне помоћи показаће како да правилно помогнемо некоме када се деси проблем, итд. Сваку емисију завршаваћемо припремањем здраве хране, нутриционисти ће практично објашњавати принципе правилне исхране.

Наша нова ТВ сезона почиње у недељу 8. октобра - видимо се, очекујем вас!"

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару