Почињу аудиције за четврту сезону емисије "Шљивик"

Не тако давно, у време када су наше баке и деке били млади, народна песма, свирка и игра, били су саставни део свакодневног живота. У важним животним тренуцима, при раду или на забави, знало се ко и шта пева, свира и игра.

Трагови тог времена записани су у нашим генима, а само прави чувари народне баштине схватају важност мисије очувања од заборава кодова културе становништва са ових простора. Мисија екипе Радио-телевизије Србије која успешно реализује четврту сезону емисије Шљивик је да им у томе помогне и пренесе део те баштине будућим генерацијама.

Већ увелико је у припреми нова, четврта сезона емисије Шљивик. У њој ћемо представити музичку и играчку традицију Књажевца, Пријепоља, Тополе, Панчева, Гораждевца на Косову и Метохији, Вуковара, Беча и Бијељине.

Екипа емисије Шљивик половином септембра полази на путовање у потрази за новим талентима. Тражимо изворне певачке групе, свираче на традиционалним народним инструментима, вокалне солисте који ће певати уз инструменталну пратњу и играчке групе који негују изворну музику и игру свог краја.

Позивамо све заинтересоване учеснике из околине наведених градова да у септембру и у октобру дођу на заказане аудиције и покажу своје умеће.

И даље трагамо за најбољим играчима, свирачима и певачима. Ако сте из Књажевца, Пријепоља, Тополе, Панчева, Вуковара, Беча, Гораждевца на Косову и Метохији и Бијељине, или околине, дођите на јавно снимање аудиција за емисију Шљивик.

Кроз читав серијал и народну баштину Србије, Црне Горе и Републике Српске и у новој сезони водиће вас глумачки пар - Јелена Јовичић и Александар Срећковић Кубура.

Очекују вас бројни музички гости из земље и региона, а њих ће, као и вокалне солисте и свираче на народним инструментима пратити Народни оркестар РТС-а под управом Владе Пановића.

Уредници емисије: Светлана Азањац и Душан Шуклетовић

Сценариста: Слободан Симојловић

Редитељи: Дарко Камарит и Слободан Симојловић

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару