Четврти Бунт рок фестивал

У Галерији РТС-а данас је одржана прес конференција поводом почетка емитовања четвртог Бунт рок фестивала.

У питању је јединствено телевизијско такмичење младих и неафирмисаних рок бендова, које ћемо гледати на Другом програму РТС-а од 11. априла, у термину од 21.55.

Своје поштовање према емисији Бунт и Бунт рок фестивалу данас су изразили и чланови Рибље Чорбе, YU групе, Бајаге и инструктора, САРС-а, Е-play-а, Никола Чутурило и много младих музичара, такмичара на овогодишњем фестивалу.

Ауторка емисије и Фестивала, Бранка Главоњић, окупљеним новинарима и пријатељима рокенрола рекла је да је овај, четврти по реду, фестивал посебно значајан јер се одржава у години у којој се обележавају чак два јубилеја - 60 година Телевизије у Србији и 15 година рада емисије Бунт.

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић пожелела је много успеха Фестивалу и рекла: „Верујем да ова генерација, као и оне пре ње, има шта да каже и драго ми је да ће управо Бунт фестивал и РТС бити позорница за то".

Музичар Борис Бакалов, фронтмен бенда Ничим изазван ове године био је водитељ Фестивала: "Када желим да знам колико ми нешто значи - поставим себи питање какав би био свет без тога. Само замислите да нема Бунт рок фестивала. Мислим да би то била велика штета за све нас".

Маја Цветковић, басисткиња и певачица бенда Е-play, од почетка је уз Фестивал као члан жирија. Маја каже да јој је посебно драго што ове године у такмичењу учествује више женских извођача и што се примећује све већа разноликост и оригиналност младих бендова: „На гостовањима ми људи прилазе да поразговарају, заинтересовани да се појаве у овој емисији. Јако је битно што и један мали бенд из било ког места у Србији може да наступа на Националној телевизији", каже ова музичарка.

У улогама чланова жирија појавили су се и Мирослав Цветковић Цвеле (Бајага и инструктори), Миша Алексић (Рибља чорба) и Никола Чутурило-Чутура. Они су се сложили да им је част што учествују у оваквом пројекту и тиме помажу младима који у данашње време желе да се баве рокенролом. Приметили су да Фестивал из године у годину расте и младим колегама саветовали да истрају у свом раду, да што више свирају уживо, да инспирацију траже у свету око себе и времену у којем живе. "Будите гласни у својим размишљањима јер имате обавезу да оправдате значење речи БУНТ - колико год да је то тешко у данашње време", поручио је Чутура учесницима Фестивала.

Представник прошлогодишњег победника Бунт рок фестивала - бенда Вива Вопс, Александар Ћурчић, рекао је да је његов бенд победом на Фестивалу добио прилику да свира на највећим бинама у региону и самим тим искуство које на други начин нису могли да стекну.

Сви присутни сложни су у томе да је Бунт рок фестивал од изузетне важности за културну сцену Србије јер је један од ретких пројеката који данас свесрдно подржавају талентоване младе људе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво