Други телевизијски "Бунт рок фестивал"

Данас је у Галерији РТС-а одржана конференција за медије поводом расписивања конкурса за први телевизијски рок фестивал неафирмисаних рок бендова и аутора.

Бунт рок фестивал први је телевизијски рок фестивал чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске рок сцене. Фестивал представља логичан след дугогодишњег постојања рок емисије Бунт.

Покретањем једног оваквог, телевизијског, такмичарског фестивала, отвара се нови медијски простор за велики број младих аутора који немају могућност да представе свој рад. У складу са вишедеценијском традицијом, Радио-телевизија Србије као Медијски јавни сервис на овај начин остварује своју основну мисију - да информише и едукује квалитетним програмским садржајем развијајући културну свест гледалаца.

КОНЦЕПТ ФЕСТИВАЛА

Објава фестивала и трајање конкурса

Објава конкурса 03.02.2016, затварање конкурса 03.03.2016.

Правила квалификационих такмичења

Након преслушавања свих достављених снимака стручни жири ће изабрати 24 бенда који настављају такмичење и објавити списак. Сваки од одабраних бендова ће о свим појединостима и наставку такмичења бити обавештен од стране организатора.

У осам квалификационих ТВ емисија наступиће укупно 24 такмичара, жири у свакој квалификационој емисији бира по један бенд који такмичење наставља у финалу. Укупно у финалу фестивала ће учествовати десет бендова, осам финалиста по избору жирија и двоје финалиста по избору публике.

У свакој квалификационој емисији се представљају по три бенда који су прошли избор и уживо свирају две песме. Прва је обавезно ауторска са којом су се пријавили на конкурс, друга је по слободном избору ( ауторска или обрада ).

У свакој квалификационој емисији наступа и један ревијални рок бенд који уживо изводи две песме.

Након емитовања квалификационих емисија, настаје пауза од десет дана. У том периоду се укључује интернет публика која, међу 16 преосталих бендова, гласа за још двоје финалиста.

Финале

Финални део такичења садржи такмичарски и ревијални део програма.

Такмичари/бендови су обавезни да у финалу изведу једну ауторску песму, коју су послали на конкурс и са којом су наступали у квалификацијама.

Након наступа свих финалних бендова настаје пауза за време које наступају ревијални бендови, а жири оцењују бендове.

Победници такмичења добијају 100.000 динара.

Другопласирани фестивала осваја награду у вредности од 50.000 динара.

Трећепласирани фестивала добија награду у вредности од 30.000 динара.

Сви финалисти добијају плакету фестивала.

У наградни фонд улази и велики број награда за све финалисте, донације спонзора и сарадника фестивала демо бендова Бунт Рок Фестивал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара