Будућност Медијског јавног сервиса

Будућност Телевизије лежи у техничко-технолошком развоју, запошљавању и едукацији младих кадрова, унапређењу визуелног идентитета и позиционирању РТС-а као медијског лидера у региону.

Пратећи техничко-технолошке трендове, Јавни медијски сервис је у процесу набавке и имплементације најсавременије емисионе, продукционе и студијске технике, што нас уводи у еру дигиталне телевизије. О томе сведочи и куповина:

1. Двоје репортажних кола са по 12 ХД камера и 5.1 тонским системом

2. Два тонска аута, један за ТВ Београд, један за Радио Београд са врхунском тонском опремом

3. Мали ХД систем од 3 камере

4. Два ЕВС, врхунска серверска система за снимање, обраду и репродукцију ХД и 5.1 сигнала

5. Четири ХД ВТР

6. Шест АВИД нелинеарних монтажа

7. Рачунари, радне станице и рачунарски периферни уређаји који су побољшали ИТ структуру РТС

8. ЛЦД, ЦРТ и плазма дисплеји за видео мониторинг

9. Петнаест најсавременијих ЕНГ комплета: камере, расвета и тонска опрема

10. Комуникациони системи, Аудио и Видео матрица са пратећим периферним уређајима.

После 12 година, обновљен је возни парк. Купљена су нова возила за превоз новинарских екипа и контролних тимова.

РТС у процесу дигитализације

Телевизијска опрема је у процесу дигитализације и подударна је са опремом која ће до 2012. године бити обавезна за све земље у региону.

Те године се, практично, укида аналогни ТВ сигнал.

Дигитализација представља најсложенији, најобимнији и најскупљи подухват, па је у свим земљама Европе тај процес могућ једино уз значајну финансијску помоћ државе.

Број постојећих ТВ програма се дигитализацијом повећава три до четири пута. Тако ће Телевизија Београд имати 6 или 8 специјализованих дигиталних ТВ програма на почетку следеће деценије.

Већ две године ТВБ дигитализује архиву, смешта је у модернизоване коморе за чување које ће заувек обезбедити трезор националне документације за будућност.

Укупна штета коју је Радио Телевизија Србије претрпела од бомбардовања, према независним проценама износи око 400 милиона долара. Рушење система за последицу је имало лош сигнал у бројним деловима Србије.

РТС подржава неколико стотина хуманитарних акција годишње, директном организацијом, финансијски, или маркетингом.

Поред значајних средстава која се издвајају за снимање ТВ филмова и серија, РТС по закону издваја 1,5% укупне надокнаде Јавном сервису за подршку филмске индустрије Србије.

Као значајни центар културе у Србији, РТС је унапредио рад сопствене галеријске и издавачке делатности и подржава наступе и гостовања својих оркестара и хорова.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво